6 manieren om je week positief te beginnen

6 manieren om je week positief te beginnen

De zomer lijkt officieel voorbij te zijn en de blaadjes vallen van de bomen. De regenbuien hebben de droogte weggespoeld en de winterdepressie is in aantocht. Je zit lekker met een dekentje op de bank en realiseert je dan ineens dat het morgen maandag is. Help! Én maandag, én slecht weer, én zo veel andere negatieve dingen. Ik zet een aantal manieren voor je op een rij zodat jij de week tóch positief kan beginnen. Good luck!

Bijna niemand is fan van de maandag. Het is elke zondagavond weer een vreselijk moment wanneer je je realiseert dat het morgen maandag is. Je kunt nu 2 dingen doen; je kunt vet chagrijnig worden en huilen en je verdriet wegeten óf je gebruikt de volgende manieren om je maandag ( en week ) positief te beginnen!

1. Zet je wekker iets eerder dan normaal. Say what?! Ja, echt. Doe dit nu maar gewoon en probeer die extra tijd te besteden aan iets waar je gelukkig en blij van wordt. Sporten, een aflevering van Modern Family, een goed ontbijt of het lezen van de krant.

2. Weg met de negativiteit! Mijn hele blog draait eigenlijk om positiviteit, dus ook in deze post. Probeer de negatieve gedachtes om te draaien naar positieve. Dit kan een groot verschil maken voor je dag en ook de rest van de week. Start the day with some happy thoughts!

3. Maak een to-do lijstje voor de gehele week. Dit hoef je niet op de vroege maandagochtend te doen, mag wel, maar je kunt dit ook zondagavond doen. Maak een lijstje met alle dingen die je die week moet doen. Op deze manier creëer je overzicht en de kans is groot dat je dit ook wat meer rust geeft. Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk met lijstjes en planningen te werken. Uit ervaring kan ik dus zeggen; succes gegarandeerd!

4. Geniet van een lekker, en uitgebreid ontbijt. Dat ontbijten belangrijk is weten we allemaal. Neem op maandagochtend, of eigenlijk elke dag van de week, dus eens lekker de tijd om te genieten van een ontbijtje. Je kunt dit de avond ervoor maken, maar als je ’s ochtends tijd genoeg hebt kun je het ook dan doen. Lijkt het je leuk om receptjes te lezen op deze blog? Laat dan onder deze post een reactie achter! 🙂

5. Plan een leuk momentje gedurende de week of aan het eind van de week. Zo heb je iets om naar uit te kijken en dit werkt vaak motiverend. Het hoeft niet iets heel speciaals te zijn. Beloon jezelf met een middagje shoppen, een avondje stappen of gewoon met een bak ijs! Werkt dit niet voor jou? Jezelf elke dag belonen met iets leuks kan natuurlijk ook!

6. Probeer af en toe naar buiten te gaan. Of je nu op school zit, stage of kantoor; plan die momenten waarin je even de frisse buitenlucht opzoekt. Loop even weg van je bureau en neem een korte, verfrissende wandeling. Dit kan ook goed zijn voor je concentratie én beweging is en blijft belangrijk.

Zo. Volgens mij ben je nu klaar voor een productieve en positieve week! Veel succes en geniet ervan.

Liefsje,

LisaGeef een reactie