De Paralympische Spelen. Waar dan?!

De Paralympische Spelen. Waar dan?!

De Paralympische Spelen 2016 zijn momenteel bezig in Rio de Janeiro. Ik, als sportfanaat, kijk hier het liefst de hele dag, of nacht, naar. Er is alleen 1 probleempje; waar zijn die spelen gebleven?

Tijdens de Olympische Spelen een paar weken terug kon ik dagenlang naar de tv kijken. ’s Ochtends, ’s middags of ’s nachts; er was altijd wel iets van de Spelen te zien op tv. Ik ben een echte sportfanaat en vind het heerlijk om urenlang sport te kijken. Wielrennen, Volleybal of zelfs handboogschieten; het kan zo spannend zijn!

Wat heb ik genoten van de Olympische Spelen in Rio en wat keek ik uit naar de Paralympische Spelen. Nóg meer sport om te kijken. Nóg een keer die strijd om al die medailles zien! Maar tot mijn grote verbazing wordt er vrijwel niks live op de televisie uitgezonden. Hoe dan?! Waarom waren de ”normale” Olympische Spelen zo groot in het nieuws en waarom moet ik zoeken naar een speld in een hooiberg om ook maar iets over de Paralympische Spelen te vinden?

Waarom is hier onderscheid in? Waar is de trots die tijdens de ”normale” Spelen zo overheerste? Zijn we niet trots op de sporters met een handicap? Vinden we de Paralympische Spelen niet interessant? Of zijn we gewoon even klaar met de Olympische hype? Ik mag hopen dat het het laatste is. En zelfs dan vind ik het stiekem nog vreemd.

Ik ben net zo trots op de Paralympische sporters als op de ”normale” sporters. Misschien ben ik zelfs wel een tikkeltje trotser op de Paralympische sporters. Hoe gaaf is het dat zij, ondanks hun handicap, op dit niveau kunnen sporten en gewoon aan de wereldtop horen! Ik denk dat veel van hen een inspiratie zijn voor jonge sporters. Mét of zonder handicap.

Gelukkig hebben we de NOS website nog met livestreams. Ik vind het jammer dat de Paralympische spelen zo weinig aandacht krijgen. Olympische Spelen zijn Olympische Spelen en daar hoort geen onderscheid in gemaakt te worden. Zou het soms te maken hebben met de zendtijd? Ik weet het niet.

Ik weet niet wat jullie doen, maar ik zet mijn wekker nog even voor de voetbalwedstrijd vannacht!

Liefsje,

LisaGeef een reactie