De wereld is aan het verluieren

De wereld is aan het verluieren

Nee, met deze titel doel ik niet op het aantal baby’s die geboren worden of oude mensen die een luier moeten dragen. Geen zorgen. Ik doel op het feit dat onze wereld steeds luier lijkt te worden. Elektrische fietsen zijn ineens doodnormaal wanneer je 16 bent en een fietstochtje van 30 minuten naar je werk is ook echt te ver. Is dit normaal?

Ik zag pas iemand fietsen van mijn eigen leeftijd. Kerngezond, jong en een elektrische fiets. Wat is er mis met een gewone fiets? Ik fiets zelf een paar keer per week heen en weer naar mijn werk (17 kilometer) en dat doe ik toch echt op een gewone (een super oude, maar ach!) fiets. Het antwoord van deze jongere was als volgt: ”Weet je wel niet hoe ver het fietsen is naar school!” Even wat extra informatie: deze specifieke school is slechts 7 kilometer fietsen. Waarom zijn we allemaal zo aan het verluieren?

Waarschijnlijk is het een vorm van gemakzucht. De mogelijkheden zijn er, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Tja, dit is natuurlijk aan de ene kant helemaal waar, maar tegelijkertijd zijn we tegenwoordig zo druk met onze gezondheid en (proberen) we zoveel mogelijk te bewegen. Van dorp naar dorp is tegenwoordig logischer om met het openbaar vervoer te doen, dan met de fiets! Ik vind het maar raar.

Noem me ‘ouderwets’, maar ik vind dat stukje fietsen naar mijn werk echt geen ramp. Als het regent is het natuurlijk een ander verhaal. Dan wil ik ook nog wel eens de bus pakken, of de auto. Maar hey, dat zullen we allemaal wel begrijpen. 😉

Fietsen is echt niet het enige wat aan het verluieren is, maar daar ga ik het nu maar niet over hebben. Ik ben wel benieuwd of je het met met eens bent. Is de wereld inderdaad aan het verluieren? Misschien is mijn post van gisteren ook wel interessant als het om verluiering gaat. Vergeten waar die over ging? Klik hier en je kunt het even teruglezen. Contact zoeken/hebben met mensen is tegenwoordig veel makkelijker online. Waarom zou je elkaar nog opzoeken? Je stuurt elkaar even een whatsappje en BAM je bent weer helemaal op de hoogte.

Verluiering. Is het een goed of een slecht ding? Ik ben er nog niet overuit.

Liefsje,

Lisa

 Geef een reactie