Deze dingen herkent iedere IKEA bezoeker

Deze dingen herkent iedere IKEA bezoeker

De Ikea. De plek van Zweedse gehaktballetjes, goedkope boekenkasten, heerlijke geurkaarsjes en nog veel meer. Je kan je er uren vermaken doordat er zoveel te zien is. Het is bijna onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan, zelfs als je eigenlijk niks nodig hebt. Tussendoor moet je natuurlijk even naar het restaurant om die lekkere Zweedse gehaktballetjes te eten. Kortom, een bezoekje aan Ikea is altijd een feestje en tegelijkertijd ook altijd zo herkenbaar. 

1. ”Ik ga alleen even nieuwe kaarsjes halen.” 
Ja. Leuk geprobeerd, maar dit is bijna nooit het geval. Je moet gewoon even die showroom door lopen om inspiratie op te doen voor je toekomstige huisje. Vervolgens moet je ook echt wel even langs het restaurant en eenmaal in het gigantische magazijn aangekomen vind je ook weer te veel leuke dingen. Oeps!

2. ”Waar ben ik in hemelsnaam?” 
Wat zou het handig zijn om een plattegrond te hebben van Ikea. Ja af en toe kom je een plattegrond tegen, maar dan is het meestal al te laat. Ronddwalen in de Ikea, elke keer weer.

3. ”Hoe kom ik nou weer op de slaapkamerafdeling terecht?” 
Je begon vol goede moed aan je Ikea avontuur en je was er helemaal klaar voor. Deze keer zou je echt alleen voor de kaarsjes gaan. Huh? De slaapkamers? Hoe dan?!

4. Oh, iemand met een blauw/gele trui! ”Eh, kunt u mij helpen?”
De Ikea medewerkers zijn altijd goed te herkennen aan de mooie blauw/gele truien. Dus vanaf nu lijkt iedereen met een blauw/gele trui een Ikea medewerker voor jou, maar niet iedereen is dat ook. Ach, iedereen kan zich eens vergissen. Toch? 😉

5. ”Wat een leuke boekenkast!” 
De bekende boekenkasten van Ikea. Super basic, maar toch heel handig. Bijna iedereen heeft er wel eentje in huis. Ze zijn ook nog eens relatief makkelijk in elkaar te zetten en goedkoop. Chill!

MAT000164V1-IKEA WHITE no 2 Pigm lacq 25 Q2

6. ”Waar zijn de toiletten? Ik moet zo nodig plassen!” 
De enige toiletten die je meestal tegenkomt, zijn de toiletten in de showroom. Hmm, misschien niet degene die je zoekt, maar waar zijn de (normale) toiletten dan? Het verdwalen in de Ikea houdt ook nooit op.

7. ”Wat heeft die bank een grappige naam!”
De Ikea is dé plek om helemaal in een deuk te liggen om grappige namen van de spullen. Je voelt je weer helemaal kind door de namen op een zo grappig mogelijke manier uit te spreken. Misschien een leuk idee om eens met je beste vriendin naar de Ikea te gaan en dit te testen?

8. ”Wow, deze bureaustoel zit echt heel lekker.”
Nee, je hebt helemaal geen nieuwe bureaustoel nodig, maar je komt erachter dat deze toch wel heel fijn zitten. Misschien heb je toch wel een nieuwe bureaustoel nodig?

9. ”Ik heb zo’n trek in gehaktballetjes.” 
De famous Zweedse gehaktballetjes kan je toch niet overslaan. De meningen zijn erover verdeelt, zijn ze super lekker of echt niet weg te krijgen? Gelukkig heeft de Ikea nog veel meer lekkere gerechten in het restaurant, dus keus voor iedereen.

toch-paardenvlees-in-gehaktballen-ikea

 

10. ”Oh my god! De kaarsjes zijn op.” 
Dit is eigenlijk niet in te denken bij Ikea, maar toch kan het gebeuren dat de kaarsjes opraken. Wanneer je vervolgens aan het personeel vraagt wanneer de nieuwe lading weer binnenkomt, hebben ze geen flauw idee. Tsja, eh, oké.

11. ”Waar zijn alle winkelwagentjes heen? Moet ik dit dan maar gewoon allemaal dragen?” 
De enige winkelwagentjes die je nog tegenkomt zijn de overvolle winkelwagentjes die ergens achtergelaten in een gangpad in het magazijn staan. Zielig, eigenlijk. Zijn er dan toch mensen die zich kunnen beheersen en uiteindelijk alles laten staan? Res-pect!

12. ”Gangpad 15, stelling 30, vak 29.” 
Ehh, waar dan? Een product zoeken in het magazijn van Ikea kan nog wel eens een uitdaging zijn. Het is allemaal zo groot en zo hoog en er is zo veel te zien. Daarom kan het soms even duren voordat je je geliefde nieuwe bureaustoel hebt gevonden. Don’t give up, je bent er bijna.

13. ”Wat een lange rij voor de kassa’s.”
En dan kom je ook nog eens terecht achter die vrouw met twee winkelwagens vol. Je staat gerust 20 minuten in de rij bij de kassa’s. En dat voor iets waar je eigenlijk niet eens voor naar de Ikea ging.

14. ”Pardon? 237 euro?” 
Ikea heeft veel voordelige spulletjes, maar als je dan heel veel koopt is het ineens een stuk minder voordelig. Voortaan misschien toch echt alleen kopen wat er op je lijstje staat.

15. ”Nog even een ijsje halen.” 
Aan het eind van Ikea kom je altijd de foodmarket tegen samen met een kleine versie van het restaurant. Je moet de traditie natuurlijk voortzetten door een lekker softijsje te kopen. Je vindt namelijk ook nergens zo’n lekker ijsje voor zo weinig geld.

16. ”Één, twee, drie, vier potloodjes. Oeps?!” 
Bij thuiskomst maak je je zakken leeg en kom je erachter dat je nog een aantal Ikea potloodjes bij je hebt. Oh nee, komen ze hierachter? Word ik nu opgepakt? Mag ik nu nooit meer naar Ikea? Iemand? Help?

17. ”De volgende keer koop ik écht alleen de kaarsjes.” 
Geloof je het zelf? 😉

De Ikea is en blijft een fantastische plek.

Liefsje,

Lisa

— dit artikel schreef ik ook voor Girlscene.nl —0 gedachten over “Deze dingen herkent iedere IKEA bezoeker”

Geef een reactie