Ik wil de wereld een klein beetje mooier maken

Ik wil de wereld een klein beetje mooier maken

“I love people who make me laugh. I honestly think it’s the thing I like most, to laugh. It cures a multitude of ills. It’s probably the most important thing in a person.” – Audrey Hepburn

Dit vind ik misschien wel één van de mooiste quotes. Een lach van blijdschap, maar ook een lach van verdriet. Een lach kan zoveel emotie met zich meebrengen en dat is bijzonder.

Mijn blog heet Laugh Like Lisa en in deze post vertel ik je graag waarom. Mensen die dichtbij mij staan weten het vast wel; ik lach bijna altijd en ik ben erg positief en optimistisch ingesteld. Dit heb ik al mijn hele leven en ik ben niet van plan het ooit op te geven. Soms kan het wel eens moeilijk zijn. Soms moet je gewoon even huilen, even verdrietig, boos, teleurgesteld of bang zijn en daar is ook niks mis mee. Het kan juist fijn zijn om na dit soort momenten weer vrolijk te zijn. Dat je het weer inziet hoe mooi de wereld kan zijn en hoe je van het leven moet genieten. Niet alleen van de grote dingen, maar vooral van de kleine, alledaagse dingen.

Zo kan ik intens genieten van mijn fietstocht richting het station op de vroege, koude ochtend of van een avondje Netflixen terwijl het buiten keihard regent. Kinderen die lachend door de straat heen rennen, oudere mensen die je dankbaar aankijken nadat je ze ergens mee hebt geholpen of eindelijk een voldoende halen voor die vreselijke wiskundetoets. Kleine dingen die voor anderen niet bijzonder lijken, kunnen voor jou heel speciaal zijn.

Op mijn blog kom je daarom voornamelijk optimistische dingen tegen. Er is veel leed en oneerlijkheid in de wereld en dat mogen we zeker niet vergeten. Mijn mening is alleen dat daar al genoeg aandacht aan wordt gegeven. Ik wil niet blijven hangen in het negatieve. Ik wil het negatieve proberen om te draaien naar het positieve!

Ik wil de wereld een klein beetje mooier maken. Ik wil mensen laten lachen. Ik wil iedereen in laten zien dat er zoveel te halen valt uit het leven. Ik wil mensen helpen die dit niet inzien of niet in kúnnen zien. Ik wil dat iedereen elke dag even de tijd neemt om te lachen. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan, maar als je het niet probeert weet je zeker dat het niet lukt. Denk eens iets vaker aan datgene wat je blij maakt en geniet.

Liefsje,

Lisa0 gedachten over “Ik wil de wereld een klein beetje mooier maken”

Geef een reactie