Ja hallo, morgen weer een dag hoor

Ja hallo, morgen weer een dag hoor

Je hebt van die dagen dat het allemaal niet gaat zoals je graag zou willen. Je hebt zo veel te doen en je komt er gewoon totaal niet uit. Helaas heb ik ditsoort dagen best vaak. Maar waar maak ik mij eigenlijk druk om? Morgen weer een dag, toch?

Maar bij morgen weer een dag, denk ik meteen aan uitstel. En van uitstel komt afstel, althans, zo gaat het gezegde. Is dit bij mij ook zo? Eigenlijk niet. Uitstel geeft bij mij geen afstel, maar uitstel geeft bij mij heel. veel. stress! Ik wil altijd het liefst alles zo snel mogelijk en zo goed mogelijk doen. Die schoolopdracht waar je minstens 4 weken mee bezig moet zijn? Ik wil het in 2 dagen af hebben. Onmogelijk? Ja! Maar toch probeer ik het iedere keer. 

En dan ineens is de maat vol. Of nouja, de energie op. De wallen onder de ogen worden groter, de spanning in mijn lichaam lijkt niet meer weg te gaan en zelfs na 10 uur slaap ben ik nog steeds futloos en moe. Waarom ga ik toch altijd maar weer door tot het randje? Morgen is er toch weer een dag?

Ja, maar wat nou als ik tijd tekort kom? Dat ik mijn opdracht niet optijd in kan leveren en dat ik een onvoldoende haal? Weet je wat ik op deze momenten dan het liefst wil denken? So fxcking what! Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Helaas. 

Iedereen lijkt altijd zo gehaast te zijn en ik ben zelf net zo erg. De spanning en stress in mijn lichaam lijken tegenwoordig chronisch te zijn. Wat maakt het uit als ik een keer iets niet doe? Misschien toch maar wat meer relaxt worden. Jij ook! 

Dit is overigens geen gevolg van een slechte planning. Mijn planning is altijd tip top en tot in de puntjes nauwkeurig uitgewerkt. Georganiseerd is my middle name en daar ben ik trots op. Maar soms mag het allemaal wel ietsje minder. 

Even een keer geen blog schrijven. Even een keer geen interview uittikken. Even een keer een moment van rust en ontspanning! I love it!

Zou je ook eens moeten doen…

Liefsje,

Lisa Geef een reactie