Ja, ik ben vrij sociaal

Ja, ik ben vrij sociaal

Tegenwoordig is iedereen, of bijna iedereen, op Social media te vinden. Social media is een makkelijke en snelle manier om contact te hebben met mensen en je krijgt ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het leven van the rich and the famous. Like! Lekker binnen kijken bij Kylie Jenner of smullen van het #instadrama tussen Selena Gomez en Justin Bieber. Ook ik ben te vinden op vrijwel alle social media kanalen. Maar betekent dat dan dat ik vrij sociaal ben?

De online wereld is eigenlijk heel vreemd. Je kunt nu vanuit je eigen slaapkamertje ergens in een uithoek van Nederland contact hebben met mensen aan de andere kant van de wereld. Je hoeft je niet meer af te vragen wat Kim Kardashian nu zoal eet op een dag, want ze laat het je uitgebreid zien in haar Snapchat Story.

Het wordt social media genoemd, maar hoe social is deze media eigenlijk? Vroeger, ja vroeger, was je sociaal wanneer je met een praatje maakte met mensen. Dat je elkaar oog in oog aankeek en gezellig met elkaar praatte onderweg naar school of werk. Tegenwoordig ben je sociaal als je tijdens je fietstocht naar school je vrienden via Snapchat op de hoogte stelt dat je onderweg bent. En ja, deze snap stuur je sowieso ook naar de vrienden die daadwerkelijk bíj je fietsen. (Je moet immers wel je snapstreak van 84 dagen voeden!)

Ik heb het woord sociaal maar eens opgezocht in de Van Dale en daar werd ik niet echt wijzer van. Hmm, ik vind het toch bijzonder hoe de social media als sociaal beschouwd wordt. Heel veel mensen vinden het gebruik van social media in het bijzijn van anderen namelijk vrij asociaal. Nou ben ik niet zo iemand die 24/7 met social media bezig is, maar ik besef me wel dat ik toch best vaak online ben. In de trein onderweg naar school, op de fiets naar werk en heel af en toe zelfs onder schooltijd.

Is social media dan onze nieuwe manier van sociaal zijn? Is de behoefte om sociaal te zijn met mensen ver weg belangrijker geworden? Zijn we de standaard koffieautomaat gesprekken tijdens de pauze beu? Als ik tijdens de pauze, zowel op werk als op school, rondkijk zie ik 99% met een telefoon in de hand. Oké, ik ben er zelf 1 van en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik me er niet eens voor schaam. Het is 2016. Dit is hoe het is. De technologie geeft ons de kans om online sociaal te zijn en dat is soms toch wel heel erg makkelijk.

Om dan maar antwoord te geven op de vraag of ik vrij sociaal ben? Ja, ik denk het wel. Maar misschien net ietsje meer online, dan offline.

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “Ja, ik ben vrij sociaal”

Geef een reactie