Maatje 34? Sorry, dan ben je echt te dik

Maatje 34? Sorry, dan ben je echt te dik

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt nog steeds sprakeloos van aflevering 4 van Hollands Next Top Model. Al een aantal jaar volg ik dit programma op de voet, maar vanavond vond ik toch echt wel heel extreem. 

De modellen hadden een casting voor een lingeriemerk. Prachtige lingerie, absoluut, maar what the hell was er aan de hand met de ogen van de ontwerpster van de lingerie?! Ik ben haar naam al vergeten, denk dat dat ook maar het beste is. Heb je het niet gezien? Kijk de aflevering dan nog maar even terug. 

Mijn mening is dat veel van de modellen van Hollands Next Top Model al wat aan de magere kant zijn, maar ach, zo gaat dat nu eenmaal in de modellenwereld. De modellen mochten 1 voor 1 hun ‘loopje’ laten zien en sommigen mochten ook even een passessie doen. Na een paar modellen was het de beurt aan Colette. Een prachtige, donkere vrouw met een waanzinnig mooi figuur. Helaas was de lingerieontwerpster het hier niet mee eens. ”Sport je wel eens, Colette? Want er mogen wel een aantal kilo’s af.” Are you f*cking kidding me?! Ik wist niet wat ik hoorde! Colette, met (waarschijnlijk) maximaal maatje 34 werd bestempeld als ’te dik’! 

Is dit nog wel van deze tijd?! De meeste modellen zijn slank en oké sommigen zijn misschien echt wat te vol voor bepaalde shoots en merken, maar halló. Check allemaal nog even dat magische figuurtje van Colette. 

Ik weet dat er in Frankrijk inmiddels een wet is. Modellen moeten daar aan een minimum maat voldoen. Ik denk heel eerlijk gezegd dat HNTM’s Emma er niet eens doorheen zou komen. Ohja, don’t get me wrong; niks mis met Emma. Echt niet. High Fashion +10 bij haar. Perfect op de catwalk. Maar een ander model, die echt geen grammetje te veel heeft, vertellen dat ze moet afvallen. Dat vind ik echt te ver gaan. 

Zelf ben ik groot fan van Iskra Lawrence. Plus size model, maar in TOP shape. Niet dik, niet dun; maar happy & healthy! Is dat niet waar het allemaal om draait? Dat je je goed voelt in je lichaam? Dat je gezond bent? Ik ben echt geen voorstander van plus size modellen met maatje 50 of meer. Ik kan me niet voorstellen dat dat gezond is, en ik kan me niet voorstellen dat maatje 32 of minder nou echt zo gezond is. 

Ik vind het gewoon zo jammer dat iemand zo snel als te dik of te dun wordt bestempeld. Ik vind het zo jammer dat de modellenwereld hier nog steeds zo naar kijkt. Dat ze bij iemand als Colette die paar kilo’s te veel vinden, dat ze bij haar niet kijken naar haar zelfverzekerheid en haar fantastische uitstraling. Daar draait het toch om? 

Hollands Next Top Model; je bent een heerlijk programma. Ik geniet van de wekelijkse portie drama en Fredje van Leer, maar dit ging echt te ver. 

Ik denk dat de gemiddelde leeftijd van de kijkers tussen de 14 en 18 ligt. Heel. Veel. Jonge meiden kijken naar dit programma. Heel veel jonge meiden worden onwijs onzeker van deze uitzending. Meisjes met maatje 34/36 die zichzelf te dik vinden, maar ook meisjes met maat 40 die zichzelf als heavy obese gaan zien. Iedereen is mooi in zijn of haar eigen manier. 

Dat wil ik die (jonge) meiden ook nog even meegeven; iedereen is mooi. Van maat 32 tot maat 52. Geniet van het leven en laat je NOOIT gek maken door de mening van iemand anders. 

Enne Colette, vanaf nu ben jij mijn favoriet. You go, girl!

Liefsje,

Lisa Geef een reactie