Parijs in de zomer!

Parijs in de zomer!

Parijs is de stad van de liefde, de stad van de mode en de stad waar ik het liefst elke dag rondstruin. De schattige straatjes, de prachtige parken en Le Marais; oh er is nog zoveel meer te zien, maar dit maakt Parijs onder andere tot één van mijn lievelingssteden!

Ergens in de lente kwam Thalys met een leuke actie. Thalys bestond 20 jaar en daardoor waren alle enkele treintickets naar diverse bestemming maar 20 euro! Ik was al een tijdje niet in Parijs geweest en samen met mijn bestie Brenda besloten we om eens goed gebruik te maken van deze actie. Één redelijk groot probleem: we hadden allebei maar weinig tijd voor een uitgebreide trip naar Parijs. Maar waarom uitgebreid naar Parijs gaan als je ook een mega korte trip kunt maken?

We kozen voor een tweedaagse citytrip naar Parijs. Vroeg met de trein vanuit Amsterdam en de volgende dag ’s avonds weer terug vanuit Parijs. Een overnachting in een hotel midden in de Montmartre (wauw!) en weinig tijd. Maar wat was het fantastisch!

IMG_1052.JPG
Als een Parisienne bij de Sacre-Cœur

Ik was al eens eerder in de zomer in Parijs geweest, maar dit was alweer 5 jaar geleden. Nu weet ik het wel echt zeker: Parijs + zomer = de ultieme combinatie.

Ons hotel was midden in de Montmartre. De kamer was niet groot, maar van alle gemakken voorzien en het had zelfs een bad! De Sacre-Cœur was slechts 10 minuten lopen en ook Galeries Lafayette was slechts op 10 minuten loopafstand! Kortom, een prima plek voor twee dagen Parijs!

De eerste dag stond vooral in het teken van de Montmartre. B was nog niet eerder in de Montmartre geweest en daarom hebben we hier bijna de hele dag gespendeerd. We hebben uren gelopen, veel te dure cappuccino gedronken, pain au chocolâts gegeten, rosé gedronken, heerlijke pizza gegeten in een schattig restaurantje dichtbij de Seine en vooral heel erg genoten. Dag 1 was geslaagd!

De tweede dag gingen we al vroeg uit de veren zodat we echt konden genieten van een hele dag Parijs. We hadden al een must see lijstje gemaakt voor de tweede dag zodat we goed voorbereid de deur van het hotel uitgingen. De dag begon bij Starbucks voor een lekkere vanilla latte en iced lemonade. Vervolgens zijn we naar Galeries Lafayette gegaan waar B een echte, en haar tweede overigens, Furla bag kocht. (Nog steeds jaloers!) Hoogtepunt van dag twee was toch echt wel de acaï bowl die we bij insta-hotspot Season aten. Season is echt een instagramwaardige hotspot waar je echt naartoe moet. Season bevind zich midden in Le Marais en is totaal niet toeristisch! Hier kom je de echte locals en parisiennes tegen. De dag ging veel te snel voorbij… We zijn nog even naar de Sacre-Cœur geweest en moesten daarna alweer naar Paris Nord om de Thalys richting Amsterdam te nemen.

Ik kan echt nog uren doorpraten over Parijs. Het is zo’n mooie stad en ondanks alle onrust van de laatste maanden straalt de stad zoveel liefde en vrede uit! Ik kan niet wachten om weer een bezoekje te brengen…

Echte musts voor een kort bezoek aan Parijs;
– Season. Een leuke en zeer instagramwaardige plek om te ontbijten, lunchen of gewoon voor een (gezond) drankje.
– La Perla. Hier kun je ontzettend goed dineren. Heerlijke pizza’s en lekkere pasta’s! Oh ja, en Aperol Spritz voor maar 6 euro! Do I need to say more?!
– Galerie Lafayette. Als een kind in een veel te dure snoepwinkel, maar echt de moeite waard. Er is zelfs een Disney afdeling!!!!
– Le Marais. Een rustige, niet toeristische wijk waar je je uren kunt vermaken met leuke cafés en boetiekjes.
– De Montmartre. Kunst, kunst en nog eens kunst. Je waant jezelf in de artistieke wereld in deze wijk.

Paris, tu me mangues!

Liefsje,

LisaGeef een reactie