Waarom moeten sommige mensen áltijd zeuren?

Waarom moeten sommige mensen áltijd zeuren?

Het is te warm, het is te koud, het regent, het waait, de trein heeft vertraging, de fietsband is lek, de rij bij de kassa is te lang, die ene auto op de snelweg rijdt te langzaam; het is ook nooit goed. Waarom hebben sommige mensen altijd wat te klagen?

Klagen is makkelijk. Vaak gebeurt het al voor je het door hebt. Klagen over het weer, klagen over het openbaar vervoer; je kunt eigenlijk ook overal om klagen. Ik vraag mij alleen af waarom sommige mensen alleen maar lijken te klagen.

De zomer van 2016 was volgens mij echt een prima zomer voor Nederlandse begrippen. Toch hoor ik om mij heen alleen maar mensen klagen. Die ene week in Augustus was het volgens hen toch wel heel erg warm en toen die ene dag in juli was het gewoon de hele dag aan het regenen! Heftig hoor. De eerste twee weken van september worden we ook al gigantisch verwend met dit prachtige nazomerweer, maar het lijkt haast voor niemand goed te zijn. ”Nou, van mij mag het nu wel herfst worden hoor. Wat heb ik hier nu aan? Ik zit de hele dag binnen op kantoor.” Tja, dat je niet de hele dag buiten kunt genieten van het weer, betekent toch niet dat je er maar meteen om moet klagen. Wees blij voor de mensen die wél kunnen genieten van deze mooie nazomer. Geniet van het feit dat je niet door de regen van het station naar kantoor hoeft te lopen. ”Het is veel te warm op kantoor.” Ja en in de winter is het ongetwijfeld weer veel te koud.

Allemaal redenen om te klagen, maar het is toch nergens voor nodig? Wat los je ermee op? He-le-maal niets. We kunnen een hoop dingen beïnvloeden, maar het weer hoort daar niet tussen. Ik probeer eigenlijk nooit te klagen. Of dit lukt? Nee, natuurlijk niet! Maar ik probeer het wel. Als er een negatieve klaaggedachte in mijn hoofd zit probeer ik deze om te draaien naar een positieve gedachte. Jammer dat ik de hele dag op school zit terwijl het buiten 30 graden is, maar vanavond ga ik lekker een stuk wielrennen bij zonsondergang!

Klagen is negatief en dit gaat je humeur ook beïnvloeden. Je hebt er geen zin meer in. Je motivatie wordt steeds minder en je blijft het liefst gewoon de hele dag in je bed liggen. Kom op! Probeer die negativiteit om te draaien naar positiviteit en je wordt een stuk gelukkiger.

Je kunt lang niet alle negatieve dingen omdraaien naar positieve dingen. Probeer daarom die dingen die je wel om kunt draaien ook echt om te draaien. Het leven is toch veel te kort om alleen maar te klagen. En je weet het, die treinen rijden toch bijna nooit op tijd. 🙂 Lach er een keer om en vergeet het.

Liefsje,

LisaGeef een reactie