Confessions of a Shopaholic

Confessions of a Shopaholic

‘Doe je een beetje zuinig met je geld?’ ‘Ja, mam. Altijd.’ Oké, sorry eigenlijk niet echt. Ik ben echt steeds meer verslaafd aan het raken. Shoppen is zó fijn. De beste therapie voor werkelijk alles. 

Stress door school? Ga shoppen. Geen zin om iets nuttigs te doen? Ga shoppen. Klaar met werken? Ga shoppen. Moe? Ga shoppen. Geldtekort? Niet slim, maar ga shoppen. Luv it! Ik ben iemand die wel van het online shoppen is, maar urenlang rondslenteren in de winkelstraat bevalt ook pri-ma. 

Vandaag was het weer zo ver. Ik ging shoppen. In mn eentje. Nee, dat is niet zielig. Dat is ideaal. En tegelijkertijd mega gevaarlijk. Waarom? Er is niemand die je zegt; moet je dat nou wel doen? Je hebt al zó veel gekocht. Er is niemand aanwezig die op de rem trapt… Daar ben ik zelf namelijk niet zo’n held. Sorry, not sorry. 

Ik ben ook wel iemand die dingen met een excuus koopt. ‘Het is nu in de sale, like wow, dat scheelt gewoon vijf hele euro’s nu!’ Geef toe lieve mensen, die vijf euro winst voelt toch reuze goed? 

Het is echt nog geen verslaving hoor. Ik kan prima een aantal dagen zonder winkelen. Ik was van plan ‘weken’ te zeggen, maar vrees dat ik dat al niet meer haal. 

De vangst van vandaag maakt me weer reuze blij. Het is niet veel, maar ik kan er weer even tegenaan en heb nu al zin om rond te paraderen in mijn nieuwe zwart fluwelen jurkje van de Zara. #nospon

Liefsje,

Lisa Geef een reactie