Het is pas 7 uur en nu al donker…

Het is pas 7 uur en nu al donker…

Ik heb altijd een beetje moeite met de overgang van de zomer naar de herfst. Altijd al gehad. De warme zomerdagen en avonden zijn weer voorbij en het ineens om 7 uur ’s avonds alweer donker. Ik vind het zo kil en tegelijkertijd zo gezellig!

Het is vroeg donker en koud buiten. De kaarsjes gaan aan, de verwarming gaat een paar graden omhoog, ik trek mijn fleece kerstbroek aan (shht, draag ik stiekem hele jaar door) en ik drink warme chocolademelk met slagroom terwijl ik weer vol enthousiasme naar Miljoenenjacht kijk. Winter is coming! Ik heb het alleen niet zo met de herfst. 

De herfst heeft echt heel veel positieve kanten. Dat weet ik en daar schreef ik ook al over, maar toch vind ik de herfst een beetje een gek seizoen. Het regent vaak dagenlang, het is ineens overal glad buiten door de blaadjes die van de bomen vallen, de treinen rijden vervolgens ook niet meer, het wordt pas laat licht en het is vroeg donker. Het heeft allemaal echt leuke kanten, maar die overgang!

  1. Van korte shorts naar lange broeken…
  2. Van een iced fruit smoothie naar een pumpkin spice latte…
  3. Van een spijkerjasje naar een dikke fleecejas…
  4. Van teenslippers naar warme laarzen…
  5. Van warme zomeravonden naar kille, donkere avonden…
  6. Van 32 graden naar 14 graden… in een week tijd!!

En zo kan ik nog uren doorgaan… De overgang van zomer naar herfst vind ik moeilijk. Tegelijkertijd kijk ik er ook wel weer naar uit: bijna halloween, bijna jarig, bijna kerst en oh dear bijna alweer 2017! 

Bijna 2017… help!!

Liefsje,

LisaGeef een reactie