Ik ben dol op de ochtend!

Ik ben dol op de ochtend!

‘Jij bent zeker een avondmens!’ Krijg ik regelmatig te horen. Nou, mooi niet dus. Ik kan erg genieten van avonden, maar als ik moet kiezen ben ik toch echt een ochtendmens. 

Op het moment van schrijven, 7 uur ’s ochtends in de trein, kijk ik naar buiten. Het is donker en er is echt helemaal niks te zien. Toch geniet ik van de ochtend. 

Het begint al met mijn fietstocht naar het station. Vandaag was ik erg vroeg – ik zat om 6.15 op mijn fiets. Toch heb ik genoten. De kou, de rust, de kalmte van de wereld. Heer-lijk. Ik zou elke dag wel om 6.15 op de fiets willen zitten, maar aan de andere kant ben ik ook wel gehecht aan mijn bed en mijn uren slaap. 

Don’t get me wrong, ik ben ook echt GEK van de avond. Die lange zomeravonden, of zoals nu de frisse, donkere herfstavonden; ik vind het fijn. Maar als ik de keuze zou moeten maken dan kies ik de ochtend. 

Als ik in het weekend bij het Dolfinarium ’s ochtends om 6 uur naar de douche loop geniet ik ook. De dieren beginnen te ontwaken en er is niets zo mooi als dat! Ik met mijn slaapkop over het Dolfinarium, in mijn kerstbroek… het is maar goed dat er dan nog geen bezoekers op het park lopen…

Ochtend; ik heb je lief!

Liefsje,

Lisa Geef een reactie