Ik wil geen winter

Ik wil geen winter

Hemeltje lief, wat is het in één keer herfst geworden! Een paar weken terug was het nog dertig graden en nu is het ineens tien graden en regent het dagenlang. Ik moet hier een beetje heel erg aan wennen. Maar ja, über-optimist Lisa, je mag niet klagen! 

Het is in eens wel heel vroeg donker en ’s ochtends wanneer ik opsta is het nog donker. En dan is die wintertijd nog niet eens ingegaan! Oh my god… Dit is niet oké. Hebben jullie ook altijd zoveel moeite met die overgang van de zomer naar de herfst/winter? Ik realiseer mij ineens dat ik hier echt bizar veel moeite mee heb.

Ik wil genieten van het zonnetje, een graad of vijfentwintig, een klein briesje. Lekker naar het strand, vroeg licht en pas laat donker en mijn zongebruinde huidje. Dat laatste mis ik misschien nog wel het meest! Ik voel me in de winter net dracula of weet ik veel wie. Mijn huid heeft dezelfde kleur als die van de wolken; grauw en wittig. Getsie, ik vind het maar niks. Ik wil een lekker bruin kleurtje. Lieve drogisterijen; doe alsjeblieft even de zelfbruiners van Clinique in de aanbieding, dan kom ik er een stuk of twintig inslaan.

Misschien ga ik nog wel op vakantie. Als ik tijd heb. Ja, als ik tijd heb inderdaad. In de winter lijk ik altijd zó veel drukker en heb ik zó veel meer te doen; hoe dan?! Ik moet toegeven dat ik echt niet gelukkig word van dagenlang Netflixen in bed, come on, dat gaat toch ook vervelen? Dus stiekem ben ik best blij dat ik ”lekker” druk ben. Maar soms mag het wel even ietsje minder.

Winterdepressie. Ga ik het krijgen? Vast wel. Ik ben geen wintermens, maar toch kan ik er wel van genieten. Ik denk dat ik meer last heb van een herfstdepressie. De herfst kan heel mooi zijn in het bos enzo, maar die regen, please. Ik ben in een week tijd al vier keer natgeregend en ik ben er nu al klaar mee.

Heb jij last van een winter- en herfstdepressie? Zo ja, geef mij alsjeblieft tips. Wat doe je ertegen? En zeg dan niet van; ja, ontwijk de herfst en ga op vakantie. Dat zou ik namelijk MEGA graag willen, maar dan mag KLM ook wel even flink gaan stunten met de vliegtickets richting de evenaar.

Help Lisa de winter door… Misschien tijd voor een samenwerking met Clinique. Hey Clinique, als jullie dit lezen: ik, Lisa, leuke en spontante meid met herfstdepressie 2.0 kan wel wat zelfbruiner gebruiken. Ik schrijf wel een leuk artikeltje voor jullie, als jullie mij een flinke voorraad toesturen. Goed idee, toch?

OMG! Mijn zomersproetjes, take care; ik mis jullie echt heel erg.

Liefsje,

LisaGeef een reactie