Dear sixteen year old me

Dear sixteen year old me

”Dear sixteen year old me. Ik ga je vandaag een brief schrijven. Het is nu bijna zes jaar geleden dat ik zestien was en ik ben zoveel wijzer nu. Stiekem doe ik alleen maar alsof, maar ik wil je toch wel wat dingen meegeven. Lees je mee?”

”Dear sixteen year old me,

Om je maar alvast gerust te stellen. Over zes jaar ben je 22 en je weet nog steeds niet wat je later wilt worden. Journalist? Muzikante? Social Influencer? Stewardess? Dolfijnentrainer? Ach, je komt er wel en je vindt vanzelf wel iets wat goed bij je past. Je hoeft je niet druk te maken dat je de verkeerde opleiding gaat kiezen, want dat ga je doen. Twee keer zelfs. De tweede keer ga je er toch iets van maken zodat je uiteindelijk toch een mooi HBO-diploma aan de muur kan hangen.

Leg die dark side kleding maar vast op een apart stapeltje of gooi het gewoon vast helemaal weg. Op je 22ste ben je niet meer het wannabe emo meisje, haha. Maak je geen zorgen. Of misschien toch wel. Mijn hemel, wat ben je veranderd in zes jaar tijd. Wie had ooit gedacht dat je op hoge hakken zou lopen? Mooie roze lippenstift zou dragen? Gigantische glitter oorbellen zou dragen en het liefst roze draagt? Nee, ik eigenlijk ook niet, maar het is toch echt zo.

Je wilde altijd als entertainer in het buitenland werken toch? Dat is je gelukt. Je gaat 10 weken in Egypte werken. 10 weken lang waan je je in minstens 35 graden, zon, zee, strand, zwembaden en vakantiesferen. Je werkt keihard, maar je krijgt er zo veel voldoening voor terug. Je leert hier ontzettend veel fantastische mensen en kinderen kennen. Je hebt de tijd van je leven en je weet zeker dat je dit nog veel vaker wilt doen.

Je gaat stage lopen bij Girlscene en daar kom je erachter dat schrijven je passie is. Je denkt nu dat dat muziek is. Als je 22 bent is muziek nog steeds een hele grote passie van je, maar je bent inmiddels ook een echte schrijver geworden. Je hebt een eigen blog met veel bezoekers en je bent blij dat je iets hebt gevonden waar je met heel veel liefde en passie aan werkt.

Je krijgt veel kritiek naar je toegeworpen. Laat je niet beïnvloeden door deze mensen. Hou vast aan je droom en werk er keihard voor. Af en toe zie je het even niet meer zitten. Je bent druk met school, je haalt ondanks dat alleen maar onvoldoendes, je hebt 0 motivatie en je bent er helemaal klaar mee. Geef niet op en ga vooral door. Blijf in je eigen dromen en kwaliteiten geloven. Als je iets echt wilt, dan kun je het!

Laat je niet tegenhouden door meningen van anderen. Jij moet gelukkig zijn en jij moet genieten van het leven wat je zelf indeelt. Geen zorgen Lies, over een paar jaar gaat dit je echt veel beter af. Je bent zielsgelukkig, komt voor jezelf op, doet bijna alleen maar leuke dingen en leeft een waanzinnig mooi leven.

Jij komt er wel.

Liefsje,

Lisa”0 gedachten over “Dear sixteen year old me”

Geef een reactie