Glühwein, lebkuchen en choco-appels!

Glühwein, lebkuchen en choco-appels!

Afgelopen weekend was ik in Duitsland. Duitsland is namelijk echt the place to be vanaf half november tot eind december. Samen met mijn lieve mam ging ik een weekendje kerstmarkten afstruinen. Wat was het leuk! In deze blog neem ik je mee, wünderbahr! 

Het weekend begon op zaterdagochtend. Ik was nog een klein beetje, heel erg moe van een best wel drukke week, maar tegelijkertijd had ik er echt onwijs veel zin in! We begonnen met een uitje naar Oberhausen. In Oberhausen zit een waanzinnig groot winkelcentrum, CentrO, waar je je echt de hele dag of misschien wel meerdere dagen kan vermaken. Wát een winkels en wát een mooie kerstversiering overal. De portemonnee werd er een aantal keer bijgepakt en het weekend was officieel begonnen.

Oh ja, hier zag ik ook dé jas van mijn dromen. Een lange, legergroene jas van Michael Kors. Ja, Michael Kors. Zoals je misschien dus wel kunt raden heb ik ‘m niet gekocht. Of ik spijt heb? Ja, nog steeds. Misschien ga ik wel terug om ‘m alsnog te kopen. Iets met kwaliteit boven kwantiteit.

Bij het winkelcentrum was ook een klein kerstmarktje, of nou ja, eigenlijk nog best wel een grote kerstmarkt. Wat heerlijk! De geur van bratwurst, overal mooie versiering en duitse kerstmuziek. Ik was helemaal in mijn nopjes. Voor diegene die nog een kerstmarkt willen zien, maar die ook lekker willen shoppen; ga naar Oberhausen! Je kunt hier ook nog eens gratis parkeren! (Ja, we blijven echte hollanders!)

Die avond vertrokken wij naar ons hotel. Een echt Van der Valk-hotel en ze hadden zelfs kerstkoekjes voor ons klaargelegd op de kamer. Mega vet lekker! Er zaten ook steranijs koekjes bij. Ik weet niet precies wat voor soort koekjes het waren, maar ik weet wel dat ik ze echt über lekker vond.

De volgende ochtend was het tijd om naar de grote stad te vertrekken. Eerst natuurlijk even de dag goed begonnen met een heerlijk ontbijtje en daarna in de auto gestapt richting Düsseldorf. Oh my, ik ben echt een beetje verliefd geworden op Düsseldorf. Wat een prachtige stad! Begin dit jaar ben ik ook in Berlijn geweest en vergeleken met Berlijn vind ik Düsseldorf 100 keer zo mooi. De ambiance was erg goed. Er zijn hele dure winkels, maar er is ook een Primark. Voor ieder wat wils!

De kerstmarkt van Düsseldorf is ook echt heel erg leuk. Het is niet 1 kerstmarkt op 1 plek, maar je kunt de hele stad door lopen en je komt overal wel iets tegen. Zo lekker kneuterig die kraampjes, genieten gewoon. Vanaf de Rijn heb je heel mooi uitzicht over de stad en ik weet bijna zeker dat de stad zomers ook heel erg mooi is.

In de avond was het tijd om nóg een kerstmarkt te bezoeken, want yolo. We vertrokken vanuit Düsseldorf richting Moers. Uiteraard werd er een tussenstop gemaakt bij het hotel, want gratis wifi. De kerstmarkt van Moers vond ik misschien wel de leukste van allemaal. Het was by far de kleinste kerstmarkt, maar deze was zo schattig en lief. Hier kocht ik ook  mijn eerste chocolade appel ooit. Een appel met een dikke laag chocolade eroverheen en dan ook nog spikkeltjes. Ik wilde dit al zo graag een keer eten! Samen met mijn mama at ik ook een chocoladebanaan en nou jongens, dat is ook echt de hemel op aarde hoor. Man, man, man, fruit omhult in chocolade; je hebt toch het idee dat je gezond bezig bent.

Ook proefde ik hier voor het eerst glühwein, nou ik kan je 1 ding vertellen… dat hoef ik voorlopig niet meer. Ik vond het zoooooo vies! Maar misschien had ik gewoon niet de goede glühwein te pakken, dat kan natuurlijk ook. Nee, geef mij maar warme chocolademelk.

Op de derde en laatste dag was het tijd om nog wat geld uit te geven. Kleding, lebkuchen, oplos chai tea latte (ja, die is echt vet lekker hier) en nog even een rondje kerstmarkt voor een lovely chocolade appel en banaan.

En toen zaten we weer in de auto. Misselijk van de lebkuchen, moe van alle indrukken, maar vooral enthousiast en tevreden. Het was een onwijs gezellig en leuk weekend en ik mis Duitsland stiekem nu al een beetje…

Liefsje,

Lisa

 

 Geef een reactie