Voor altijd vakantie?!

Voor altijd vakantie?!

Ken je dat? Dat je wekenlang of misschien wel maandenlang druk bent met school en werk? Dat je al maandenlang of misschien zelfs jarenlang geen vakantie meer hebt gehad? Je bent toe aan een week, of vier, vakantie. De zon opzoeken, de warmte opzoeken en even helemaal niks. Ja nou, ik snap je.

Ik mag eigenlijk helemaal niet klagen, want ja, ik ben student en ja, ik heb zat vrije tijd. Toch vind ik het best wel een beetje jammer dat ik al ruim 13 maanden niet op vakantie ben geweest. Een weekendje Berlijn en Parijs tel ik nu eventjes niet mee, trouwens. Het is 13 maanden geleden dat ik  er even tussenuit ging naar the warm and amazing Egypte. Egypte heeft sowieso al een plekje in mijn hart gekregen. Wat een mooi en fijn land. Voor iedereen die twijfelt of Egypte wel veilig is; ja. Alsjeblieft, ga er naar toe en save the country want op het gebied van toerisme gaat het in Egypte niet echt soepeltjes.

Maar even terug naar het verhaal.. Herfstvakanties zijn bijvoorbeeld het perfecte moment voor een weekje vakantie, maar dit jaar had ik niet eens herfstvakantie. Nee, in die week had ik tentamens. Ik vond het al zo belachelijk rustig in de trein, maar dat kwam dus omdat 85% van de studenten een weekje vakantie had. De twee weken voor blok 2 van de minor was lesvrij, maar toen moest ik alsnog een onderzoek afmaken én keihard werken voor mijn andere project op mijn andere school. Allebei met succes overigens, maar toch.

Als ik klaar ben met mijn minor en ik hopelijk alle studiepunten in één keer heb gehaald, wil ik echt even op vakantie. Even het koppie leegmaken voordat ik begon met de hel genaamd afstuderen. Of nou ja, hel? Nee, vast niet, ik heb er namelijk onwijs veel zin in! Het worden de laatste loodjes, de laatste studiepuntjes voordat ik mijn bachelor binnen ga halen. Het kan mij allemaal niet snel genoeg gaan, hoor… Hopelijk ben ik in juli 2017 afgestudeerd. En ja, dan heb ik mijn hele leven vakantie… Als ik daarvoor zou kiezen.

Voor altijd vakantie hebben… Zou ik dat willen? Ja, op dit moment sowieso, maar ik denk dat het je toch wel gaat vervelen. Voor altijd vakantie, maar dan wel elke 2 weken op een andere plek? JA! Waar kan ik tekenen?

But, first things first! Wat ik ga doen als ik afgestudeerd ben? Nou ehh, eerst maar eens zien dát ik überhaupt afstudeer. Daarna ga ik even lekker genieten van het no school-idee en daarna? Tja, dat zien we dan wel weer. In ieder geval geen 13 maanden zonder buitenlandtrips. Dat duurt mij allemaal veel te lang.

En nu? Nu ga ik weer even vol goede moed voor school aan de slag. Er wachten nog drie vakken die ik in 1 keer moet halen. Ik ga mijn best doen. Ga je voor mij duimen?

Liefsje,

LisaGeef een reactie