Glühwein deel 2! 

Op een koude decemberavond was het dan eindelijk zo ver. Het jaarlijkse winterfeest in mijn pittoreske woonplaats. De voorgaande edities heb ik allemaal bezocht, maar die van dit jaar was toch wel een heel speciale…

Zaterdagavond, 17 december, tijd voor het jaarlijkse feest der feesten in mijn woonplaats: het winterfeest! Dit jaar was het thema Frozen, dus je snapt wel dat ik helemaal in mijn nopjes was. Als je het nog niet weet; ik ben echt diehard Frozen van. Olaf is mijn held en ik wil hem de hele dag knuffelen, Anna is zo grappig en onwetend, Kristoff is de perfect boyfriend en Elsa is gewoon de Queen B van de film. Het is wachten tot ze iedereen in formation roept. 😉

Anyway, het winterfeest dus. Het begon al in de middag, maar vandaag was mijn jaarlijkse ( of wekelijkse ) vreselijkluiedonderdag en ik had er nog niet zo veel zin in. Voor mij begon het winterfeest om half 7 in de avond samen met bestie B. Mijn mood werd al wel lichtelijk verstoord want eenmaal op de fiets begon het te regenen!! Regen!! Op een winterfeest!! Laat het dan gewoon sneeuwen. Zó jammer, maar we zijn niet van suuker en het feest kon gewoon beginnen. 

Een rondje maken langs de ijssculpteren, de kneuterige kraampjes, het frozen-springkussen (waar een klein jochie kotsend over de rand van het kussen hing, gat-ver) en even karamelzeezout-soesjes testen. Een heerlijke avond. 

En toen ineens was daar de Glühwein kraam. Misschien kun je je mijn eerste glühwein-ervaring nog wel herinneren. Het was op de Duitse kerstmarkt samen met mijn mam en ik vond het niet te doen. Veel te sterk, te zoet, te kruidig; geen idee, maar echt niet mijn ding. Toch won mijn nieuwsgierigheid het van mijn geweten, again. Ik moest en zou een bekertje glühwein proberen!

Geloof het of niet… ik vond het heerlijk! Bestie B was niet zo enthousiast en ik begreep haar natuurlijk ook wel. Toch vond ik deze glühwein echt wel lekker. Het is niet zo dat ik meteen nog een bekertje wilde, maar ik heb er oprecht van genoten. 

Vanaf nu ga ik dus alleen nog maar glühwein drinken. Grapje. Waarschijnlijk vind ik het de volgende keer weer niet lekker en ben ik als gevolg de hele avond misselijk. Struggles! 

Winterfeest 2016, je was heerlijk kneuterig en gezellig… tot volgend jaar! Oh ja, ik miste Olaf, Elsa, Anna en de rest van het stel wel. Jammer. Ik had best Elsa willen spelen. 

Now let’s get in formation. 

Liefsje,

Lisa Geef een reactie