Lieve Tijn, je bent een held!

Serious Request 2016 kent op dit moment eigenlijk maar één hoofdrolspeler. Niet Domien of Frank, maar Tijn. Het 6-jarige ongeneeslijk zieke jongetje maakt dit jaar waarschijnlijk zijn laatste Serious Request mee. Zijn laatste kerst, oud en nieuw.. en dat terwijl hij pas 6 jaar is.

Lieve, lieve Tijn.

Gisterochtend rond de klok van half 10 was je daar dan ineens. Samen met je vader bij de microfoon van het Glazen Huis. Zelf ben je ongeneeslijk ziek, maar je wilt zo graag kinderen helpen die nog wél een kans op leven hebben. Voor 1 euro lakte je de nagels van mensen en je streefbedrag was 100 euro. Op het moment van schrijven staat de teller van jouw actie op €463.895,-! Bi-zar en zo mooi.

Wat heb jij mij gisteren kippenvel bezorgd lieve Tijn. Zo’n lief, klein en jong mannetje met zoveel wilskracht en vreugde op je gezicht. Ik geef het toe, ik zat met tranen in mijn ogen voor de tv. Je hebt lak aan DIPG, je bent fantastisch, Tijn.

Zo vlak voor de kerst worden we ineens weer geconfronteerd met het feit dat het leven eigenlijk zó oneerlijk is. Ik gun jou nog minstens 100 levensjaren, Tijn! En niet alleen jou, maar alle kinderen die ongeneeslijk zijn. Het is zo oneerlijk en het is zo frustrerend dat er nog geen medicijn is wat jou en heel veel andere kinderen kan redden. Tegenwoordig kunnen we zó veel doen en kunnen we zó veel ziektes bestrijden, maar helaas is er voor jou nog geen oplossing.

Lieve Tijn, je maakt me zo verdrietig en tegelijkertijd zo blij. Want als ik jou zo die nagels zie lakken in het glazen huis, dan weet ik dat er hoop is voor de toekomst. Jij wilt dat andere kinderen kunnen genezen, ookal kan jij dat zelf niet meer. Jij staat op voor de kinderen die kunnen genezen met een medicijn. Jij gooit al je energie in het lakken van nagels en haalt een bizar hoog bedrag op. Ik ben zo trots op jou!

Diverse BN’ers hebben hun nagels al gelakt voor jou, Tijn. Humberto Tan, Hardwell, Kim Feenstra en zelfs Geert Wilders. Ook ik ga mijn nagels zometeen voor je lakken. Ik twijfel alleen nog welke kleur.

Tijn, vandaag ben jij voor één dag de burgemeester van Breda. Als eerste wilde je dolgraag naar de kinderboerderij (oh, god smelt!). Geniet van deze dag die 100% van jou is! Je hebt mijn hart gestolen en volgens mij niet alleen van mij… Ik denk dat heel Nederland geraakt is door jou.

Jij die dit leest; ik hoop dat jij ook je nagels lakt of dat je in ieder geval een donatie doet via de volgende link: https://kominactie.3fm.nl/actie/lak-aan! En als je het kan missen, doe dan ook meteen een donatie aan Stichting Semmy via deze link: http://www.stichtingsemmy.nl/eenmalige-donatie/ Deze stichting doet onderzoek naar de ziekte van Tijn en probeert medicijnen te vinden die deze afgrijselijke ziekte tegen kunnen gaan.

Dankjewel Tijn, dat je jezelf bent, dat je zo’n waanzinnig mooi mens bent. Liefde overwint en jij bent fantastisch!

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “Lieve Tijn, je bent een held!”

Geef een reactie