Dilemma: Fajah of patat met mayo?

Het Fajah Lourens dieet, 1200kcal per dag, daar kan ik dus helemaal niks mee. Het dieet is de laatste dagen weer flink in de aandacht, want mrs. Lourens heeft zojuist haar nieuwe boek uitgebracht. Het is januari en dat is natuurlijk het beste moment om een dieetboek te lanceren. Ik ga liever voor mijn eigen, zelfbedachte dieet. 

Alleen maar groente en fruit en dat vijf dagen lang. Ik heb het bedacht en wil het gewoon eens uitproberen. De laatste maanden eet ik zo min mogelijk vlees omdat ik er gewoon niet zo dol op ben; ik heb er nare video’s van gezien en ik weet gewoon dat bepaalde vleessoorten niet heel goed zijn voor het menselijk lichaam. Ik ben echt helemaal wild van groente en fruit en daarom wil ik een week lang alleen maar groente en fruit eten.

Het klinkt niet als het meest gezonde idee en daar ben ik het ook echt helemaal mee eens. Daarom wil ik dit ook echt maar vijf dagen gaan proberen. Hopelijk kan ik het volhouden en kan ik na vijf dagen zeggen dat ik dit wel vaker wil gaan doen. Een groentedagje, wat een genot! Daarentegen gaat een patatje curry er ook prima in, dus die mag dan wel blijven als tussendoortje.

Nog even terugkomend op het dieet van Fajah Lourens. Vroeger, ja vroggah, toen was het toch heel normaal om zo rond de 2000kcal per dag te eten? Ik dacht dus eigenlijk dat dit tegenwoordig ook nog steeds wel de norm was, maar blijkbaar loop ik flink achter. Het spijt me zeer, maar ik vind 1200kcal per dag niet normaal. Of nou ja, 1200kcal is opzich wel prima, maar niet als je ook nog eens flink zware trainingen moet voltooien. En dat is nu precies wat het MyKillerBodyMotivation-boek wel voorschrijft. Uhh, heftig?!

Als het groentefruit dieet goed bevalt dan ga ik misschien ook wel een boek schrijven. ”Slank dankzij 360 dagen vet en 5 dagen groentefruit” Jongens, geloof mij, dit zou echt een heuse hit worden. Jammer dat de kans heel klein is dat je slank gaat worden van dit dieet, maar hey, het is toch het proberen waard. De titel klinkt haast een beetje als Jelmer de Boers ”Eet taart, krijg een sixpack.” Ik heb het geprobeerd, it didn’t work. Toch wel een teleurstelling, ja.

Nou, 5 dagen lang alleen maar groente en fruit. (En water en thee!) Ik ben benieuwd, dit wordt een lange en zware week. Let’s do it.

Liefsje,

Lisa

 Geef een reactie