22 dingen die ik in 22 jaar heb geleerd

22 dingen die ik in 22 jaar heb geleerd

22 jaren loop ik al rond op deze doldwaze aardbol. Al 22 jaar maak ik van alles mee. In die 22 jaar heb ik een aantal dingen geleerd die belangrijk zijn voor mij, maar misschien ook wel voor jou. Sommige zijn levenslessen, andere zijn meer persoonlijke lessen die ik goed kan gebruiken. 22 dingen.

1. Pluk de dag! Het leven is al kort en het kan zo ineens voorbij zijn. De afgelopen jaren heb ik gezien dat echt elke dag de laatste kan zijn. Geniet daarom van elke dag en maak er altijd het allermooiste van.

2. Het is niet erg om niet (goed) te weten wat je wilt. Er zijn zoveel verschillende opleidingen/beroepen/hobby’s in het leven en je hoeft echt niet altijd een keuze te maken. Ik doe zoveel mogelijk dingen die ik leuk vind. Waarom één ding kiezen, als je er ook meerdere kunt doen?

3. Geniet van de kleine dingen. Een wandeling over het strand, een lekker kopje thee op de bank na een lange, drukke dag; het zijn de kleine dingen die het doen. Een klein, mooi ding kan je dag helemaal maken!

4. I’d rather regret the things I’ve done, than regret the things I haven’t done; dit is één van mijn belangrijkste motto’s in het leven. Ik heb liever spijt van iets wat ik wél heb gedaan, dan spijt van iets wat ik niet heb gedaan. Dit geldt vast niet voor iedereen, maar voor mij is dit echt een heel belangrijke en het helpt mij ook om alles uit het leven te halen!

5. Maak zelf je keuzes! Laat niemand, maar dan ook echt niemand anders een keus voor jou maken. You are 100% in charge!

6. Zelfverzekerheid is key. Van jezelf houden is belangrijk in het leven. Wees trots op wie je bent en wat je doet.

7. Vergelijk jezelf niet met anderen. Hier kan ik echt niks anders aan toevoegen. Iedereen is uniek op zijn/haar eigen manier.

8. Volg je dromen; het is het altijd waard om je droom na te jagen. Ga er voor de volle honderd procent voor.

9. Wees zuinig op je lichaam; van binnen én buiten. Je hebt maar één lichaam en daar moet je het de rest van je leven mee doen. Gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten is belangrijk.

10. Ga zo vaak als je kan op reis. Reizen is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe culturen ontdekken en nieuwe plekken zien. Ik ben er verliefd op!

11. Verander hetgeen wat je ongelukkig maakt in iets wat gelukkig maakt! Dit is makkelijker gezegd dan gedaan; soms kom je er niet onderuit. Toch is het niet onmogelijk om voor 90% dingen te doen die jou gelukkig maken. Go for it! 

12. Spread love all around you! Nee, je hoeft echt niet iedereen zie je ziet een dikke zoen te geven. Ik probeer de mensen die mij dierbaar zijn af en toe iets extra te waarderen. Een klein berichtje kan al genoeg zijn.

13. Maak tijd voor slapen. Ik vond het op de middelbare school soms wel een beetje onzinnig. De hele dag naar school en ook nog je 8/9 uur slaap krijgen. Ik wilde lekker series kijken en genieten van mijn vrije tijd. Tegenwoordig weet ik veel beter; ik hecht enorm veel waarde aan een heerlijke nacht slaap!

14. Blijf niet hangen in negatieve gedachten; vroeger kon ik best wel lang blijven hangen in een negatieve gedachte, maar tegenwoordig ben ik hier veel beter in. Een negatieve gedachte kan ik meestal binnen een paar uur omzetten naar een happy thought. 

15. Het is echt niet raar als je op je 22ste nog nooit een ‘echt vaste relatie’ hebt gehad. Ik geniet van mijn vrijheid en heb zat doelen in mijn leven die ik wil bereiken. Een vaste relatie komt vanzelf wel en het is niet iets wat je nodig hebt op deze leeftijd.

16. Niet alles gaat altijd zoals jij wilt dat het gaat. Ik ben nogal eigenwijs en soms kan ik ook wel egoïstisch zijn. Als ik iets wil, dan moet het ook echt gebeuren en als dit niet het geval is kan ik nogal bitchy worden. Ik probeer hier – nog steeds – keihard aan te werken.

17. Het overlijden van een dierbare is de geboorte van een herinnering. Het klinkt raar, maar zo voelt het echt voor mij. Vorig jaar overleed mijn opa en dit was voor het eerst dat er een dierbaar iemand overleed. Ik probeer het overlijden van iemand niet als iets dramatisch te zien, maar wel als een moment waar herinneringen naar boven komen. Deze moet je koesteren!

18. Het is niet erg om te falen. Soms moet je gewoon een aantal keer falen voordat je iets juist doet. Dit is 100% menselijk en je wordt hier alleen maar sterker van.

19. De mening van iemand anders doet er niet toe. Ik wilde graag een tattoo, dus ik liet (na lang nadenken uiteraard) een tattoo zetten. Heel veel mensen in mijn omgeving waren het er niet mee eens, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is mijn leven en niet dat van iemand anders! <3

20. Geluk is niet iets wat je zomaar hebt of krijgt. Geluk krijg je door er zelf voor te werken.

21. Alleen zijn kan de mens heel goed doen. Even al je gedachten op een rijtje zetten, je doelen opstellen en uiteraard keihard All by Myself meezingen.

22. Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen. En dat doe ik. Elke dag weer opnieuw.

En dan ben je alweer 22 jaar, maar zoals ik altijd maar zeg;
The best is yet to come!

Liefsje,

Lisa

Follow my blog with BloglovinGeef een reactie