Doe mij maar een paar kilo kofta!

Doe mij maar een paar kilo kofta!

Kofta is niet echt een typisch Egyptische maaltijd, maar het is wel één van mijn favorieten  van Egypte. In de categorie (city)trips vertel ik je vandaag alles over mijn trip naar Hurghada, Egypte. Bereid je voor op een slijmslijm blog, want ik ben echt rete fan van dit land.

Mijn laatste ‘echte’ vakantie was alweer in 2015 en ik was in heel 2016 nog niet op (zon)vakantie geweest. Begin 2017 was het eindelijk zover; ik ging weer op vakantie en ik ging naar mijn favoriete plek SO FAR; Egypte!

Voor de kenners; in 2015 heb ik in Egypte gewerkt en sinds die tijd heeft het echt een plekje in mijn hart gekregen. Ik ben zelf alleen nog maar in Hurghada en El Gouna geweest, maar ik kan je deze plekken zeker aanraden. Vandaag in de spotlights? Hurghada!

Als je denkt aan de ultieme vakantieplek, denk je misschien niet direct aan Egypte of Hurghada. Ik moet ook toegeven dat Hurghada zelf, het centrum, echt niks voorstelt. Mijn tante noemde het eerder al eens ‘een grote vuilnisbelt’ en daar ben ik het wel een beetje mee eens. Toch is Hurghada echt heel erg leuk, als je de goede plekjes maar weet te vinden.

Ik begin met hotspot nummer 1; hotel Jaz Aquamarine; dit is oprecht één van de mooiste hotels die je ooit zal zien in Egypte. Het hotel heeft zo’n 20 zwembaden, zwembaden met ligbedjes ín het water, 1001 hotelkamers, mega veel glijbanen, een relaxpool, heel veel restaurantjes en barretjes, heel lief en hardwerkend personeel en nog zo veel meer. Ik kan dit hotel echt aan iedereen aanraden. Het is een relatief duur hotel, maar geloof mij maar, het is het geld echt 200% waard!

Dan door naar hotspot nummer 2; El Mamsha; een lange straat met een gigantisch brede stoep. Hier vind je onder andere het Hard Rock Café van Hurghada, erg duur overigens, maar ook uitgaansgelegenheid Little Buddha. Little Buddha is zeer populair onder de toeristen en veel animatieteams van hotels plannen disco tours hier naartoe. Little Buddha is echt een plek waar je moet zijn geweest. De inrichting is echt heel erg mooi en als je geluk hebt (en je bent vrouw) krijg je ook nog gratis drankjes op één van de free-drinks-for-ladies-nights; die naam heb ik overigens nu zelf bedacht, maar ditsoort avonden zijn er vaak genoeg. Aan het einde van El Mamsha, zuidkant, zit trouwens een waanzinnig goed thais/oosters restaurantje. Heel erg klein, maar super lekker eten en ook nog eens super cheap. Volgens mij heette het iets met een olifant. White elephant? Zoiets!

Een klein stukje Europa vind je bij hotspot nummer 3; Senzo Mall; een giga winkelcentrum met allemaal Europese, of Europees-uitziende, winkels. Je vind hier ook een grote supermarkt waar je o.a. twinkies kunt kopen en allerlei andere lekkernijen. In het midden vind je de Coffeeshop Company; een soort Starbucks maar dan veel goedkoper. Een bezoekje aan Senzo is zeker de moeite waard! Honger gekregen van het shoppen? Ga dan eten bij de KFC, McDonald’s of één van de leuke restaurantjes aan de buitenkant van Senzo. Oh ja! In Senzo Mall heb je alleen maar vaste prijzen, dus no need to afding!

Hotspot nummer 4 mag je echt niet missen; Mahmya Island; oprecht het mooiste eiland wat ik tot nu toe gezien heb. Ja, Texel is leuk, maar dit is echt duizend maal leuker. Mahmya heeft de mooiste stranden en heel lekker eten. Je moet hier met de boot naartoe en het is best wel een tijdje varen. Niet bepaald geschikt voor zeezieken! Ik ben zelf op Mahmya geweest op de enige bewolkte dag van praktisch het hele jaar, maar toen zag het er al zó mooi uit! Mijn volgende trip naar Egypte moet zeker weer een retourtje Mahmya bevatten; zin in!

Nog een hotspot voor het uitgaan; Papa’s Beach Club; ik vind Papa’s echt zo’n toffe plek. Ik moet toegeven dat ik er niet heel vaak ben geweest, maar die keren dat ik er was, was het echt super leuk. Overdag kun je er overigens ook terecht; er is namelijk een zwembad én een strand. Eten is hier ook echt lekker en je hebt heel veel keus. Het is wel een tijdje reizen vanaf bijvoorbeeld Jaz Aquamarine. Papa’s ligt namelijk aan de noordkant van Hurghada en het hotel meer richting het zuiden. De sfeer bij Papa’s is heel relaxt. Op een zomerse avond daarheen gaan is echt heerlijk! Aanrader!

Ik heb vast nog heel veel meer hotspots en tips, maar dan wordt deze blog echt té lang dus ik ga het hierbij laten. Wel wil ik jullie nog een paar tips meegeven voor een bezoek aan Hurghada!

  1. Ga sowieso lekker kofta eten! Ik eet zelf bijna geen vlees meer, maar tegen kofta kan ik echt geen nee zeggen.
  2. Koop iets bij lokale winkeltjes. Senzo Mall is heel erg leuk, maar de winkeltjes waar je af moet dingen zijn ook tof. Gun deze mensen ook hun omzet en ga niet té veel afdingen; Egypte heeft het al zwaar.
  3. Praat met de lokale bevolking en leer een paar woordjes Arabisch. Waarden ze heel erg!
  4. Taxi van de straat? Spreek van tevoren een prijs af zodat je niet vol verrassingen komt te staan. Vind je een taxi van de straat maar niks? Meestal hebben hotels een eigen taxiservice. (Wel duurder)
  5. GENIET! Egypte heeft zo veel moois te bieden en probeer daarom vooral te genieten. Doe zoveel mogelijk, maar geniet ook gewoon van een lazy day op het strand.

Ja, ik ben (té) GROOT fan van Egypte dat is wel weer duidelijk. Wanneer ga jij?

Liefsje,

LisaGeef een reactie