Ik ging op vakantie en vergat iets mee terug te nemen.

Dit is best wel een pakkende titel, toch? Ik ging op vakantie en vergat iets mee terug te nemen. Normaal gesproken is het juist andersom. Tenminste, dat heb ik vaak genoeg meegemaakt.

Je denkt alles te hebben en gaat de checklist nog even af. In je hoofd heb je een tweede checklist en ook die probeer je zo zorgvuldig mogelijk af te werken. En dan ineens zit je in het vliegtuig en denk je ‘Shit! Tandenborstel vergeten!’ of wat dan ook. Ja, dit heb ik echt wel vaak meegemaakt, maar dit keer ging het nét even anders.

De laatste week van januari was het eindelijk zo ver; ik ging nog even op vakantie voordat het gehele circus (aka afstuderen) zou gaan beginnen. Bizar veel zin in en echt heel erg aan toe; even ruim een week volop in de relax modus; 200% genieten en proberen tot rust te komen. Ik ging op vakantie naar Egypte, naar het hotel waar ik 1.5 jaar geleden als Kids Entertainer heb gewerkt. Waar ik ruim 10 weken lang heb mogen werken, leven, genieten en enorm veel plezier heb mogen hebben. Man, wat keek ik er naar uit om iedereen weer te zien en om even terug te zijn op de plek waar ik zo gek van ben.

En nu ben ik weer in Nederland. De week is voorbij gevlogen, maar wat heb ik genoten! Wat is Egypte een onwijs mooi land en wat vond ik het fijn om er weer te zijn. Voor iedereen die twijfelt of Egypte wel veilig is, blablabla; alsjeblieft, ga naar Egypte. Het is een prachtig land met mensen die alles voor je over hebben. Ze hebben het toerisme zó hard nodig, meer dan ooit.

MAAR; om maar even naar de clue van het verhaal te komen. Ik vergat iets mee terug te nemen vanuit Egypte. Maar wat dan, vraag je je nu waarschijnlijk af. Nee, niet mijn tandenborstel, niet mijn favoriete bikini en ook niet mijn puzzelboekje vol met woordzoekers (halló nieuwe verslaving!). Ik vergat een stukje van mijn hart mee te nemen. Waarschuwing hier komt het sentimentele gedoe! Ik meen het oprecht; Egypte heeft een stukje van mijn hart gekregen. Niet alleen het hotel waar ik heb gewerkt en nu vakantie heb gevierd, maar zoveel meer. De lieve inwoners, de cultuur, het eten, het klimaat, maar ook zeker de sfeer op het hotel, de lieve mensen die daar werken en die zich continu voor iedereen inzetten. Shit, wat maken die mensen een lange dagen en wat heb ik een respect voor ze.

Ik ben echt een beetje verliefd op Egypte. Ik mis het heel erg en ik kan niet wachten om weer terug te keren zodat mijn hart weer helemaal heel is. Een klein stukje van mijn hart is afgebroken en ligt momenteel op een luchtbedje op de rode zee te dobberen. In het zonnetje, met uitzicht op de palmbomen en met een mojito in de hand.

Tot snel hartje,

Liefsje,

LisaGeef een reactie