Wat ik ga doen na mijn opleiding

Wat ik ga doen na mijn opleiding

Begin juli is het hopelijk eindelijk zo ver en ben ik officieel afgestudeerd. Nooit meer naar school! Toch? Maar wat ga ik eigenlijk doen als ik klaar ben met mijn opleiding? De hele dag in de zon liggen zoals het plaatje suggereert? Wie weet. Welke richting wil ik op en wat wil ik gaan doen met mijn leven? Mijn leven en interesses gaan nogal van hot naar her dus bereid je maar voor…

Afgestudeerd zijn. Het klinkt mij als muziek in de oren en ik kan eigenlijk niet wachten tot het zo ver is. Toch ben ik wel een klein beetje benieuwd en bang voor wat erna gaat komen. Dan is het toch echt tijd om de ‘volwassenwereld’ in te duiken en flink veel moneys-hoop ik- te gaan verdienen. Het is niet zo dat ik een baan ga uitzoeken waar ik het meeste geld mee verdien, maar een leuk salaris is toch wel heel fijn en leuk meegenomen, right?

Wat ik ga doen na mijn opleiding? Ik heb eigenlijk nog geen idee. Ik heb ontzettend veel opties openstaan en wil dit ook heel graag. Ik ben heel slecht in het maken van keuzes en vind dit ook helemaal niet leuk om te doen. Op dit moment heb ik al wat sollicitaties lopen voor na mijn opleiding en bij één heel tof bedrijf ben ik zelfs al aangenomen; ik ga het nog eventjes geheim houden sorry.

Wat wíl ik eigenlijk gaan doen na mijn opleiding? Ook dit weet ik niet. Ik wil namelijk zo veel dingen doen en ik wil het ook allemaal. Ik wil de wereld over reizen, ik wil werken in het buitenland, ik wil zo veel en ik heb ook nog genoeg tijd om dit allemaal te doen.

Misschien ga ik nog wel een studie doen. Misschien ga ik wel een master in journalistiek doen. Wie zal het zeggen? Hmm, oké, ik kan eigenlijk wel met zekerheid zeggen dat ik geen studie meer ga doen. Ik wil niet meer naar school, ik wil de wijde wereld in en de wereld ontdekken. Ik ben die schoolbanken wel een beetje zat en denk eerlijk gezegd dat mijn motivatie nog niet half voldoende is om een universitaire masterstudie te doen.

Het belangrijkste vind ik dat ik gelukkig ben in wat ik doe. Ik ben niet zo’n type die na haar opleiding meteen een baan vindt en die vervolgens de rest van haar leven hetzelfde werk doet. Nee, dat vind ik dus echt helemaal niks en ik hoop ook dat ik de kans krijg om een hoop verschillende dingen te doen.

Happiness is key zeg ik altijd en ik wil echt happiness vinden in alles wat ik doe. Dit is mij zelfs tijdens mijn schooltijd heel erg goed gelukt en dit wil ik vooral doorzetten. Waarom zou je iets doen wat je eigenlijk helemaal niet leuk vind? Soms ontkom je er niet aan, maar ik zal altijd proberen om dit wel te ontwijken.

Dus nee, ik weet inderdaad nog niet wat ik ga doen na mijn opleiding. Is dit raar of vreemd? Nee, vind ik niet. Ik laat het allemaal gewoon over mij heenkomen en ik zie het wel. Eerst maar eens mijn bachelor diploma zien te behalen.

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “Wat ik ga doen na mijn opleiding”

Geef een reactie