I’m a woman; what is your superpower?

I’m a woman; what is your superpower?

Vandaag is Internationale Vrouwendag en i love it! Op deze dag wordt er stilgestaan bij alle vrouwen, maar dan ook echt álle vrouwen van over de wereld. Vandaag is de dag dat alle vrouwen ter wereld in de spotlights moeten staan. Is er geen internationale mannendag? Jammer dan. Who run the world? Girls!

Laten we deze dag vooral beginnen met een heerlijke powersong die echt perfect bij deze dag past. Terwijl je het liedje afspeelt kun je lekker de rest van mijn blog lezen. Niet te hard meezingen, he!

Ik ben heel erg blij en trots dat ik een vrouw ben. Vrouw zijn is mooi, maar voor veel vrouwen is vrouw zijn een stuk minder leuk. Internationale Vrouwendag is een goed moment om stil te staan bij alle vrouwen in de wereld. Volgens mij zijn vrouwen tegenwoordig nog steeds zwaar ondergewaardeerd in onze maatschappij. Ik vind het belachelijk. Hoe ouderwets is het dat mannen denken dat ze beter zijn dan wij vrouwen? Uhh, vrouwen zijn net zo goed/sterk/bijzonder/slim etc.

Op deze dag mogen de vrouwen wel een beetje extra in het zonnetje worden gezet. Oh super grappig dit; want volgens mij gaat het dus echt de hele dag regenen. Maare, vrouwen, vandaag is onze dag! Ik vind dat er eigenlijk ook iets speciaals moet zijn vandaag. Dat we allemaal 50% korting krijgen bij de ZARA of dat we allemaal gratis koffie mogen drinken. Ja, dat zou deze vrouwendag zeker compleet maken. Ik ga het internet vandaag gewoon goed in de gaten houden, want wie weet komt er ineens nog ergens een leuke actie voorbij. Koopjesjagende Hollander ben ik. Terwijl ik dit artikel schrijf zie ik al een aantal mailtjes binnenkomen over kortingen; Hunkemöller, Mango; oh boy, dit kan nog een heel mooie dag worden!

Maar even terug naar waar het eigenlijk om gaat; internationale vrouwendag. Man, wat kunnen we in Nederland toch zonder zorgen vrouw zijn. In veel landen is vrouw zijn echt niet zo leuk en worden vrouwen zwaar onderdrukt. Ik zou willen dat ik hier iets aan kon doen. Ik zou zo graag naar die landen gaan en er voor zorgen dat vrouwen overal ter wereld gelijk staan aan mannen. Hopelijk komt er ooit een dag waar vrouwen gelijk zijn. Dat we niet meer alleen achter het aanrecht horen en dat we dezelfde dingen willen en kúnnen doen als de mannen.

Don’t get me wrong; ik ben echt al heel erg blij met hoe het in Nederland is, maar er valt echt nog zó veel te winnen op dit gebied. Ik wacht nog steeds vol smart naar een vrouwelijke premier in Nederland -en dan graag iemand anders dan Marianne Thieme, want ik ben niet zo fan van haar. Misschien moet ik toch maar in de politiek gaan. Ha ha ha, nee, grapje, dat laat ik lekker aan anderen over.

Lieve vrouwen, fijne internationale vrouwendag! Jullie mogen er zijn, allemaal, stuk voor stuk.

Liefsje,

LisaGeef een reactie