Waarom je zo graag naar het buitenland wilt

Waarom je zo graag naar het buitenland wilt

Het buitenland heeft iets magisch voor mij; op reis gaan is denk ik één van mijn favoriete bezigheden. Nieuwe plekken ontdekken, maar ook teruggaan naar plekjes die iets voor mij betekenen. Nieuwe herinneringen maken, maar ook herinneringen ophalen. Het buitenland zie ik als één grote droom die ik maar al te graag werkelijkheid wil maken. Ik wil reizen. 

In het vliegtuig op de weg terug van mijn laatste vakantie zat ik naast een meisje van een jaar of 13/14. Haar familie zat een paar rijen verderop, dus maakte ik af en toe een praatje met haar. We hadden het over onze vakanties en dat het zo jammer was dat het alweer voorbij was. Het meisje dacht daar heel anders over; ”Ik ben blij dat ik weer naar huis ga.” zei ze vol overtuiging. Ik was stomverbaasd. Hoe kun je blij zijn dat je vakantie voorbij is? Hoe is dat mogelijk? Ik snapte er echt helemaal niks van en wist ook even niet zo goed wat ik moest zeggen.

Blij zijn dat de vakantie voorbij is… vakantie… voorbij… blij zijn… hoe dan? Ik kan het nog steeds niet geloven dat er dus echt mensen zijn die er naar uit kijken om weer naar huis te gaan. Voor mij heeft het verblijven in het buitenland iets magisch. Je weet nooit wat je tegen gaat komen, veel dingen zijn nieuw, je standaard ritme heb je thuisgelaten en hier creëer je een geheel nieuw ritme. Dat vind ik zo mooi en bijzonder.

Tegelijkertijd wil ik iets van de wereld zien. Één van mijn grootste voorbeelden/inspiratiebronnen is Floortje Dessing. Mijn hemel, wat een wereldwijf. Letterlijk. Elke week kijk ik weer met open mond naar haar programma op NPO3. Floortje naar het einde van de wereld. Ze bezoekt plekken waar bijna niemand komt, ze ziet dingen die bijna niemand ziet, ze ontmoet mensen die vrijwel niemand ooit zal ontmoeten. Ik ben zó jaloers op Floortje en heb zó intens veel bewondering voor haar. Floortje mag de hele wereld over reizen en krijgt hier ook nog eens voor betaalt. Geld maakt niet gelukkig, trouwens. Als ik de hele wereld over zou kunnen/mogen reizen, maar bijna geen geld zou hebben? No problem. Ik zou het meteen doen.

Er zijn genoeg mensen die voor altijd in Nederland willen blijven. Die hoeven niet per se naar het buitenland. Nee, die willen niet al te lang onderweg zijn, die hoeven niet zo veel te reizen, die vinden het allemaal wel prima in Nederland. Ik ben het tegenovergestelde. Ik ben heel erg gesteld op Nederland. Mijn familie en vrienden wonen hier, ik ga hier naar school en ik heb mijn werk. Maar dat reizen zal toch altijd in mijn hoofd blijven. Weggaan, terugkomen, weer weggaan, maar ook altijd weer terugkomen.

Hopelijk krijg ik na mijn studie de mogelijkheid om veel te reizen. Reizen is nu eenmaal duur en tijdrovend. Oh jongens, wie weet word ik ooit wel de nieuwe presentatrice van 3 op reis; dan heb ik mijn goals wel echt bereikt hoor. Dan is het gewoon je baan om te reizen. Never give up on your dreams denk ik dan maar weer.

Ach wie weet loop ik over een paar jaar in de uithoeken van de wereld rond. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe culturen ervaren, nieuwe landschappen zien en nog zoveel meer.

Liefsje,

LisaGeef een reactie