Wat ga jij stemmen? Je gaat toch wel, hè?

Wat ga jij stemmen? Je gaat toch wel, hè?

De verkiezingen komen er weer aan en het is misschien wel spannender dan ooit. Ik weet niet hoe het gaat aflopen, maar als ik kijk naar de Amerikaanse verkiezingen kan het allemaal nog wel eens een zeer onverwachte wending gaan nemen… Maar weet jij eigenlijk al wat jij gaat stemmen?

Nee, je hoeft het echt niet open en bloot met mij te delen als je daar gaan zin in hebt. Laten weten op welke partij je stemt kan best boeiend zijn voor je omgeving, maar wat schieten diegene er mee op? Zelf ben ik best wel open over mijn voorkeur, maar toch ga ik dit niet openlijk vermelden in deze blog.

Wat ik wel wil en kan vermelden is dat ik hartstikke links ben. Misschien komt het doordat Beyoncé ooit ‘to the left, to the left‘ zong in één van haar nummers of toch doordat ik qua schrijven hartstikke rechts ben en dan de afwisseling wel leuk vindt? Nou, ik heb geen idee hoe het komt, maar over het algemeen kan ik mij veel beter vinden in de linkse partijen. De stemwijzer, jeugdstemwijzer, stemkompas en nog een paar andere beamen dit trouwens ook voor mij. Geen twijfel over mogelijk dus!

Ik vind de verkiezingen best een beetje spannend dit jaar. Ik had namelijk echt nooit verwacht dat mr. Donald Duck, uhh Trump, de Amerikaanse verkiezingen zou winnen. Of ik mij zorgen maak? Hmm, misschien best wel een beetje. Je hebt dan altijd nog die mensen die denken dat het niet belangrijk is voor ons, want ja, hij is toch de Amerikaanse president? Wat heeft die in hemelsnaam met ons te maken? Helaas best veel, maar dat even terzijde.

Maar ik ben eigenlijk wel heel benieuwd; ga jij dit jaar naar de stembus? Ga jij je stem uit laten brengen? Ik denk namelijk dat het nu belangrijker is dan ooit! Iedere stem telt, dus ook die van jou. Vier jaar geleden was ik net 18 en mocht ik dus voor het eerst stemmen; ik vond het toen best wel heel cool dat ik mocht stemmen, maar voelde tegelijkertijd ook een verantwoordelijkheid. Het gaat immers wel om je eigen toekomst, toch?

Anyway, ik vind dat iedereen die dat mag en kan naar de stembus moet gaan. Maar alsjeblieft, lees je van tevoren wel even in en denk niet zomaar dat een partij bij je past. Een ‘sympathieke’ lijsttrekker betekent niet meteen dat je het eens bent met het verkiezingsprogramma van die lijsttrekker.

Succes met stemmen, wel doen he!

Liefsje,

LisaGeef een reactie