With a little touch of happy

With a little touch of happy

Hey hallo! Ik als überoptimist ga je vandaag weer wat vertellen over happiness. Hoe kun je nu in hemelsnaam altijd maar happy zijn. Nou, geheimpje; dat kan echt niet altijd, want iedereen heeft wel eens een slechte dag, of week, of maand, maar uiteindelijk kom je er wel weer bovenop. Probeer altijd een kleine happy touch toe te voegen aan je misschien wel mindere happy dag.

Je moet het leven als iets moois zien en er het beste van maken. Als het de hele dag vet hard staat te regenen en ik ben die dag al vier keer zeiknat geregend, ja hallo, dan ben ik ook echt alles behalve happy! Maar ik probeer er niet de lang bij stil te staan. Ik woon nu eenmaal in Nederland en vergeleken met de lieve inwoners van López de de Micay in Colombia mogen we echt niet klagen. Daar valt namelijk per jaar zo’n 12,892 millimeter regen; ik heb het even voor je uitgerekend, dat is zo’n 35 millimeter PER DAG! Echt waar trouwens; klik hier maar. In Nederland valt per jaar ‘maar’ zo’n 750 millimeter; niet meer klagen over het weer dus en als je dat wel elke dag doet? Dan moet je misschien toch maar naar de Sahara verhuizen.

Een slechte dag kan zoveel slechter zijn als je elke dag een kleine touch of happy toevoegt. Het klinkt bijna spiritueel hoe ik het nu zeg, maar volgens mij kan het echt werken. En een touch of happy kan ook van alles zijn; dit is ook voor iedereen persoonlijk. Word je bijvoorbeeld super gelukkig van een flinke bak Ben & Jerry’s-ijs (wat ik trouwens vet goed snap), eet dan gewoon eens zo’n bak op; helemaal in je eentje! Gewoon doen! Het maakt niet uit waar je happy van wordt, als je het af en toe ook maar eens doet. Helemaal op dagen dat je er iets minder zin in hebt of wanneer je een beetje sad bent.

Ik wandel best wel veel. Het liefst en het vaakst alleen, maar soms ook met iemand anders. Ik vind wandelen dus echt heerlijk. In mijn tweede vlog zie je ook een stukje van 1 van mijn favoriete wandelingen. Man, ik kan daar dan zó gelukkig van worden. Het zijn de kleine dingen die het doen en dat realiseer ik mij dan ook ineens weer. Soms moet je je dagelijkse sleur gewoon even ontsnappen, uit ervaring weet ik namelijk dat dit de mens heel erg goed kan doen.

Misschien heb jij wel heel andere dingen die jou gelukkig maken. Zoals ik al zei hoeft het niet iets groots te zijn, maar probeer er af en toe gewoon eens tijd voor te maken. Lach wat vaker en geniet wat meer; dat is de moraal van dit verhaal. Yes we can!

Liefsje,

LisaGeef een reactie