Als reizen gratis zou zijn… OK BYE!

Als reizen gratis zou zijn… OK BYE!

Er zijn zoveel mensen die de wereld rond willen reizen. Lekker op vakantie gaan naar je favoriete land, een wereldreis maken naar nieuwe, onbekende plekken of een stedentrip maken naar een stad waar je nieuwsgierig naar bent. Ik zit op dit moment echt in een vakantie mood. Enige probleem? Ik ga voorlopig helemaal niet op vakantie, maar als reizen gratis zou zijn…

Dan zou ik altijd on the go zijn denk ik. Tegelijkertijd is reizen misschien wel geen reet meer aan als het gratis zou zijn. Het is dan zo gemakkelijk om het vliegtuig te pakken en naar de Malediven te vliegen. Iedereen doet het en iedereen doet het continu, dus het is niet eens speciaal meer. Als reizen gratis zou zijn, zou ik nu het eerste de beste vliegtuig pakken naar… geen idee. Nee, oprecht, ik heb geen idee. Er zijn zo onwijs veel plekken waar ik naartoe zou willen gaan!

Nieuw-Zeeland, Fillipijnen, Zuid-Afrika en Noorwegen zijn zomaar een paar landen die hoog op mijn lijstje staan. Nee, wacht… hoog op mijn lijstje? Alle plekken op aarde staan even hoog op mijn lijstje. Ik ga het dus nog aardig druk krijgen de komende jaren. De wereld heeft zoveel moois te bieden en ik zou het jammer vinden wanneer ik later ”als ik groot ben” spijt heb dat ik niet de landen heb gezien, die ik zo graag wilde zien.

Het programma waarin Floortje naar het einde van de wereld gaat vind ik zó inspirerend. In dat programma gaat ze niet per sé naar een plek waar je echt heen moet. Het zijn nu eenmaal geen landen/plaatsen of plekken waar je meteen aan denkt als het gaat om reizen. Dat is nu precies wat ik zo gaaf vind; naar plekken gaan waar bijna niemand anders heen gaat, maar die echt bizar mooi en indrukwekkend zijn.

Als reizen gratis zou zijn, zou ik intens gelukkig zijn, maar nee, reizen mag niet gratis zijn. Het heeft ook wel iets leuks; je spaart maandenlang (of soms nog langer) voor de reis van je dromen en als het moment eindelijk daar is… dan geniet je er 1000 keer zo erg van. Het is iets waar je naar toe geleefd hebt, je hebt er keihard voor gewerkt en onwijs lang op gewacht. Het moment is eindelijk daar en je kunt eindelijk gaan genieten van je langverwachte reis.

Reizen is niet gratis en dat betekent dat ik de komende maanden en jaren alle beetjes geld opzij moet gaan zetten voor mijn droomreis. Hmm, alle beetjes helpen en ik kijk nu al uit naar het moment wanneer ik op Schiphol sta en eindelijk kan gaan vertrekken. Zin in.

Wat is jouw droombestemming? Is er een plek waar je echt heel graag naartoe zou willen?

Liefsje,

Lisa3 gedachten over “Als reizen gratis zou zijn… OK BYE!”

Geef een reactie