Reisdilemma’s: wat moet ik in hemelsnaam kiezen?! #TAG

Reisdilemma’s: wat moet ik in hemelsnaam kiezen?! #TAG

Als het zou kunnen zou ik elke dag on the go zijn. Het liefst ben ik altijd op vakantie of altijd op reis. Het liefst kies ik voor een plek waar het zonnetje schijnt en waar de temperatuur minstens 20 graden is, maar met een stedentripje naar een iets minder zonnige plek maak je mij ook gelukkig. DILEMMA! Vandaag ga ik een aantal reisdillema’s beantwoorden. Help!

Na mijn studie hoop ik een aantal mooie reizen te maken. Wie weet kunnen de reisdilemma’s mij vandaag een beetje helpen in het maken van een keuze; waar wil ik naartoe? Of beter gezegd; waar wil ik als EERSTE naar toe?

1. ZONVAKANTIE / WINTERSPORT
Ahh man, deze is zó makkelijk. Ik ben echt een zomermens en zou nooit kiezen voor een wintersportvakantie. Ik wil heel graag nog eens op wintersport, maar ik vrees dat ik het een week lang alleen maar koud heb en dat ik er heel snel klaar mee ben. Een zonvakantie is veel aantrekkelijker voor mij. Het liefst ook lekker aan het strand, heerlijk.

2. VAKANTIE AAN DE KUST/ VAKANTIE IN HET BINNENLAND
Nou, dit dilemma heb ik eigenlijk al beantwoord. In eerste instantie zou ik gaan voor een vakantie aan de kust. Ik ben namelijk DOL op de kust en de oceaan/zee. Daarom heb ik begin februari ook een tattoo laten zetten van een golf. Die golf betekent heel veel voor mij en staat voor een aantal zeer mooie herinneringen. Toch zou ik een vakantie in het binnenland ook niet verkeerd vinden. Het liefst kies ik dan voor een mooi natuurgebied ergens in Canada bijvoorbeeld.

3. EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN
Ik moet kiezen, hè? Dan ga ik toch voor Aziatisch. Ik ben dol op sushi, maar ook op andere Aziatische gerechten. De Aziatische keuken heeft natuurlijk ook iets tropisch en dat maakt het plaatje dan wel compleet.

4. ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE
Hier ga ik toch echt voor een combinatie. Ik ga (meestal) niet op vakantie om mega actief te zijn en ik vind het heerlijk om lekker op een bedje op het strand te liggen. Tegelijkertijd ben ik ook geen type om de hele dag niks te doen en vind ik het wel fijn om dan even een sportieve activiteit mee te pakken. Even een stukje wandelen of een potje volleybal? Daar zeg ik geen nee tegen.

5. AZIË / AFRIKA
Ik kies voor Afrika. Ik ben nog nooit in Azië geweest, maar het staat zeker op mijn bucketlist. Omdat ik wel in Afrika ben geweest en heel graag eens naar Midden-Afrika zou gaan kies ik voor deze optie.

6. HOTEL / CAMPING
Het makkelijkste dilemma van allemaal; HOTEL! Ik ben echt geen type voor een camping. Ik moet er niet aan denken om met mijn wc-rol over de camping te lopen en wegregenen in een tentje of caravan lijkt me bijna net zo beroerd. Hotels zijn makkelijk, vaak wat luxer en ik vind het gewoon fijn om alle voorzieningen onder één dak te hebben.

7. CITYTRIP / NATUURVAKANTIE
Natuurvakantie. En die kies ik eigenlijk omdat dit heel hoog op mijn bucketlist staat. Ik ben al best vaak op citytrip geweest en wil dit echt nog heel vaak doen, maar ik wil ook heel graag eens op een natuurvakantie. De Noorse fjorden staan heel hoog op mijn lijstje. Een cruise maken richting het noordelijkste puntje van Noorwegen lijkt mij echt fantastisch.

8. WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN
Waarom zou je kiezen voor één wereldreis als je de wereld ook in meerdere keren kunt zien? Ik ga liever twintig keer per jaar op reis, dan dat ik in één keer alles zie.

9. NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN
Ahhh guys, deze is echt onmogelijk te beantwoorden. Ik ga niet kiezen, echt niet. Dit is gewoon niet eerlijk!

10. WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG
Ik ben een echte vliegtuigfan en vind het absoluut geen ramp om een langere tijd in het vliegtuig te zitten. Lekker naar buiten kijken, woordzoekers maken, muziek luisteren, stomme films kijken en je irriteren aan degene voor je. Heer-lijk.

11. BACKPACKEN / CRUISEN
Ik wil heel graag een keer een cruise maken, maar voor dit dilemma kies ik toch voor backpacken. Backpacken geeft je net wat meer vrijheid dan cruisen. Met een cruise zit je bijna altijd vast op een boot en heb je niet de mogelijkheid om te gaan en staan waar je zelf wilt.

12. ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN
Tijdens een roadtrip kom je op heel veel verschillende plekken in weinig tijd en dat lijkt mij zo gaaf. Tegelijkertijd vind ik het ook fijn om op één plek te blijven. Op die manier leer je een plek namelijk wel echt kennen en kom je dingen tegen die andere mensen misschien wel nooit tegenkomen.

Wát een dilemma’s waren dit zeg! Sommige kon ik gewoon echt niet beantwoorden en als ik het zo terug lees weet ik nog niet steeds of ik het wel eens ben met de dingen die ik heb gekozen. Het liefst wil ik het gewoon allemaal -behalve de camping- en vind ik het stom dat ik moest kiezen, maar ja, dat krijg je met dilemma’s!

Ben jij het eens met mijn keuzes of zou jij het zelf totaal anders doen?

Liefsje,

Lisa


– Deze dilemma’s heb ik gevonden via Reisdoc.nl – Geef een reactie