9 MAANDEN ZWANGER EN NU…

9 MAANDEN ZWANGER EN NU…

Precies negen maanden geleden begon ik met mijn blogbaby, Laugh Like Lisa. In september 2016 begon ik met het grootbrengen van mijn blogbaby en ik moest van het begin af aan beginnen. Een basic lay-out, geen/weinig budget om iemand te betalen dus alles zelf doen. Man, het waren 9 pittige maanden, maar mijn blogbaby is nu eindelijk geboren!

Ik weet het nog zo goed… 9 maanden geleden begon ik met mijn eigen blog. Jaren geleden had ik al eens een eigen blog, maar nooit was ik zo serieus en gemotiveerd als nu. 9 maanden geleden zat ik in de tuin aan tafel en maakte ik een account aan op WordPress. Over de naam hoefde ik niet lang na te denken; Laugh Like Lisa voelde als de perfecte naam voor mijn blog. Met een paar klikken was www.laughlikelisa.wordpress.com geboren.

Ik weet het nog zo goed… hoe ik de eerste weken enorm gefrustreerd kon raken van WordPress. Ik had totaal geen ervaring met het maken van websites en ik kreeg het maar niet voor mekaar. Maar opgeven? Echt niet! Dit móest mij gewoon lukken en ik was er ook 100% gemotiveerd voor. De eerste lay-out zag er (achteraf) echt níet uit, maar ja, ik was een beginner en moest alles nog even ontdekken. Soms was ik rond middernacht nog bezig met de lay-out van mijn blog; voor mijn gevoel móest het perfect zijn en mocht ik pas gaan slapen als ik tevreden was.

Ik weet het nog zo goed… dat ik de eerste weken soms wel 4 nieuwe blogs per dag online zette. Ik was iedereen om mij heen aan het overspoelen met informatie en berichten. Ik had toentertijd niet door dat dit te veel was en ontdekte dit pas na een paar weken. Mijn blogs werden niet echt goed bekeken. Vaste bezoekers? Papa, mama en een paar goede vriendinnen. Hmm, hier moest toch iets aan gaan veranderen.

Ik weet het nog zo goed… dat mijn bezoekersaantallen ineens flink groeiden. Steeds meer mensen bezochten mijn website en ik kreeg ook steeds meer reacties van mensen. ”YES! Mensen vinden mij leuk!” dacht ik toen. Ik skipte bepaalde vaste rubrieken zoals de Fact Friday en ging mij wat meer focussen qua blogs en onderwerpen. 

Ik weet het nog zo goed… mijn allereerste samenwerking met een bedrijf. Gratis producten opgestuurd krijgen zodat ik er vervolgens leuke stukjes over kan schrijven. Vond ik natuurlijk helemaal prima, maar in het begin had ik misschien wel iets kieskeuriger mogen zijn qua samenwerkingen. Want ja, wat heeft die foto op glas nou eigenlijk met mij en mijn blog te maken?

Ik weet het nog zo goed… ik begon met vloggen! Bijna iedereen die ik het vertelde vond mij wel een type voor het vloggen. Oké eerlijk? Ja, ik vond mijzelf ook wel echt een type voor het vloggen. Maar man, man, man; wat is dit toch nog tegen gaan vallen. Ik ben nog nooit zo ijdel geweest tijdens het filmen en editen van mijn eerste vlogs. Ik vond het moeilijker dan verwacht om te vloggen, want ja; wat willen jullie wel zien en wat wil je totaal niet zien? Mijn tante zei laatst (op een grappige manier) dat ik eens wat minder moet eten in mijn vlogs- uhh guilty?!

Ik weet het allemaal nog zo goed… en nu is het ineens maandag 29 mei… 9 maanden later… 9 maanden aan ervaring, 9 maanden aan nieuwe kennis en hopelijk nog zo veel meer maanden te gaan.

Laugh Like Lisa is echt mijn kindje; en het is een kindje waar ik heel erg trots op ben. Waar ik al mijn creativiteit, energie en verhaal in kwijt kan en hopelijk kan ik dit nog heel lang blijven doen. Vandaag nam ik jullie een klein stukje mee in mijn verleden en daarna weer naar het NU. Laugh Like Lisa heet niet voor niets zo en vandaag wil ik jullie ook die LAUGH meegeven.

Met heel veel (gepaste) trots wil ik jullie vertellen dat Laugh Like Lisa na 9 maanden eindelijk is geboren. Op maandag 29 mei om 20.22 is het dan eindelijk zo ver en mag mijn blogbaby de wijde wereld ingestuurd worden. 9 maanden lang heb ik keihard gewerkt; het doel was om mijn kleine blogbaby zo groot mogelijk te laten worden voordat ik het de wijde wereld in wilde sturen en dat is gelukt!

Liefsje,

LisaGeef een reactie