Allemaal vragen over… ETEN! #TAG

Allemaal vragen over… ETEN! #TAG

Dit is echt een blog naar mijn hart. Het gaat namelijk over ETEN! Yes, dit wordt een fijne blog en ik heb nu al honger. Gaat helemaal goedkomen dus. In deze blog beantwoord ik een aantal vragen over eten. Ik vertel je over mijn lievelings cocktail, maar ook over mijn all time fave pizza!

Een vragenlijst over eten is iets waar ik wel voor open sta. Sinds een aantal weken weet ik dat ik allergisch ben voor tarwe en suiker. Ook ben ik intolerant voor een aantal andere producten en stoffen, maar de tarwe en suiker staan bovenaan het lijstje. Ik probeer er zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar af en toe moet ik gewoon even flink schransen. Joe!

1. Wat is je favoriete ontbijt?
Het liefst ontbijt ik met croissantjes en vers afgebakken broodjes, maar dit kan natuurlijk niet elke dag. Daarom is mijn favoriete (meest toegankelijke) ontbijt; griekse yoghurt met honing, mango, havermout en rozijnen!

2. Hoe drink je je koffie?
Het liefst met een beetje soja melk en een scheutje suikervrije vanille siroop, maar zwart vind ik ook prima!

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Avocado, kip en rucola. Denk ik.

4. Soep of salade?
Lastig! Ik vind een heerlijke (maaltijd)soep soms echt heerlijk, maar een salade is toch ook wel heel erg fijn. Ik kan niet kiezen.

5. Wat is je favoriete kookboek?
Die heb ik dus écht niet! Ik ben niet zo van de kookboeken, maar meer van de receptenwebsites. Mijn favorieten website is dan toch wel Culy.nl, wat een waanzinnige recepten staan hier altijd op.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ha! Eitje! Nooit meer zoet, sowieso. Ik ben een echte hartig-fan en kan de zoetigheid makkelijk weerstaan.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?
Ja, dit is dus echt een veel te moeilijke vraag. Ik ben dol op Italiaans (PIZZA!), maar vind Turks en Indisch en Nederlands ook gewoon hartstikke lekker. Er zijn ook nog veel meer landen waarvan de keuken té lekker is, dus geen definitief antwoord van mij hier.

8. Wat is je favo foodfilm?
CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY!!!! Ik zei zojuist doodleuk dat ik prima zonder zoetigheid in mijn leven kan. Dit is ook zo, maar als dan moet ik de film van Willy Wonka ook maar uit mijn leven verbannen. Ohh, die chocoladefontein/rivier ziet er altijd zó lekker uit. Ik heb ook echt mega veel zin in chocolade nu. Shit.

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Kaas. Punt, maar ik kan er nog veel meer opnoemen, dus dat ga ik ook gewoon doen. Ben & Jerry’s, mega oude kaas met de brokken zout erin (YUM), croissantjes, bounty’s, een lekkere kaassouflé, kofta (en dat terwijl ik eigenlijk helemaal geen vlees eet), fruithapjes (voor baby’s, ja) en stiekem nog wel meer.

10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Ikzelf.

11. Thuis koken of uit eten gaan?

Uhh, uit eten gaan? Duh? Hóe chill is het als er gewon voor je gekookt wordt? Lekker decadent.

12. Wat is je lievelings restaurant?
Alle restaurants waar je heerlijk kunt eten voor niet al te veel geld.

13. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Kofta en sushi met mangosaus.

14. Wat is je favo cocktail?
Gin Tonic of mojito.

15. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Kaas. Ik vind kaas gewoon super lekker en het is één van de weinige dingen die ik gewoon mag eten. Ik moet namelijk zo min mogelijk tarwe en suiker eten omdat ik hier allergisch voor ben. Huilen!

16. Mijn favo snack is…
Kaassouflé.

17. Wat zit er op jouw pizza?
Heel veel groente; het liefst bijna alleen maar paprika.

18. Wat lust je echt niet?

Ik ben niet zo’n fan van champignons en rivierkreeftjes.

19. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Coquilles! Ik vond het absoluut niet lekker, maar ook niet echt vies.

20. Ik kan niet leven zonder…
Eten.

Oh wat een heerlijke vragenlijst was dit. Ga jij hem ook invullen? Ik ben namelijk wel benieuwd wat jouw antwoord is op al deze vragen?

Liefsje,

Lisa


 De vragen komen van www.uitpaulineskeuken.nl Geef een reactie