RECEPT: Smoothie bowl á la Lisa

RECEPT: Smoothie bowl á la Lisa

Dit was echt het hoogtepunt van vorige week; een zelfgemaakte smoothie bowl. Je zag het al voorbij komen in mijn Friday Favourites van afgelopen week en ik ben helemaal verknocht aan dit heerlijke ontbijt. Smoothie bowls  zijn een beetje het nieuwe hipsterontbijtje van dit moment, maar het is zó lekker.

Praktisch mijn hele Instagram tijdlijn staat de afgelopen weken vol met foto’s van smoothie bowls en acai bowls. Ik werd er een petit beetje jaloers van, want ik zat elke ochtend gewoon aan mijn broodje kaas of bakje havermout. Ik wilde ook wel eens zo’n lekker breakfast bowl maken, maar dan wel op mijn eigen manier. Veel van deze bowls zijn namelijk helemaal 100% gezond en ik heb daar echt niet altijd zin in. Het ontbijt is echt een feestje voor mij en ik probeer meestal een 80/20 ontbijt te eten. Dus 80% gezond en 20% iets minder gezond. Dit betekent niet dat ik tijdens elk ontbijt een stuk chocolade eet hoor, of wat dan ook, maar als ik wel zin heb in de 20% ongezond, dan mag dit.

Oké, genoeg gepraat. Het is tijd voor mijn smoothie bowl recept. Ik noem het ook maar gewoon de SMOOTHIE BOWL Á LA LISA, want dat klinkt leuk. Denk ik.

Benodigdheden:
– 1 banaan; in stukjes en bevroren
– Rauw cacaopoeder
– Ongeveer drie eetlepels Alpro yoghurt; ik gebruikte de limoen/citroen variant
– Bosbessen
– Aaardbeien
– Mix van chia/lijnzaad
– Muesli
– Bananen en rozijnen omhult in witte/melk/pure chocolade

Oké, het lijkt alsof je heel erg veel nodig hebt, maar het valt best wel mee. Veel van deze ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en qua toppings kun je zelf onbeperkt variëren; dat maakt het ook juist zo leuk! Ik heb trouwens gekozen voor de limoen/citroen yoghurt van Alpro. Deze yoghurt maakt het geheel een stuk frisser en geeft het haast en zomerse vibe. Je kunt natuurlijk ook andere yoghurt gebruiken.


Hoe maak je het:
Haal de bevroren banaan uit de vriezer en laat deze even 10 minuten ”ontdooien”, als je een keukenmachine hebt kun je deze stap overslaan, maar wanneer je -net als ik- een blender gebruikt, raad ik je aan om heel even te wachten. Vervolgens doe je de banaan, alpro yoghurt, cacaopoeder en een handje bosbessen in de blender en mix je alles tot een glad geheel. Vervolgens giet je dit in een kom en dan is het tijd om te gaan versieren. Ja, ik noem het versieren, want zo is het eigenlijk ook gewoon. Op de foto kun je precies zien welke toppings ik heb gebruikt, maar speel hier vooral mee!

Ja en dan is het tijd voor… ETEN! Ik ben helemaal fan van de smoothie bowl en ga dit proberen vaker te maken. Vanaf nu heb ik gewoon altijd bevroren banaan in de vriezer, zodat ik het elke dag zou kúnnen maken.

Liefsje,

LisaGeef een reactie