Een totaal andere wereld | Gastblog Mirte

Een totaal andere wereld | Gastblog Mirte

Waar ik gelukkig van word? Kunst maken en dansen op psychedelische muziek. Het is misschien wat anders dan anders, maar goed, ik ben ook een beetje anders. En dat is oké!

In 2015 leerde ik “Psy-Trance” kennen.  Ik was net een beetje bijgekomen van de ziekte van Pfeiffer. (Ah! Nare ziekte!) Een goede vriendin belde me op en vroeg of ik mee wilde gaan naar een feestje. En nee, niet zomaar een feestje, een hippie feestje! Zoals zij dat omschreef. Ik zag het als een soort afscheid van de moeheid van de ziekte en ik besloot mee te gaan. We kochten kaartjes en toen was het opeens zo ver…

We liepen een fluorescerende wereld binnen, waar kleurrijke mensen helemaal uit hun plaat leken te gaan. Even schrok ik, maar toen ik goed luisterde snapte ik waarom. Wow. Wat een geluid. Wat een muziek. De bas dreunde door mijn lichaam en zonder dat ik het eigenlijk wilde was mijn lichaam aan het bewegen. Al snel stond ik net zo te dansen als alle mede-partygangers. Wat was dit fijn! Ineens was het 04.00 uur en werden we een moe. Doorgewinterde dansers waren we nog niet.. Terwijl de rest van de bezoekers nog door stuiterden, glipten wij ertussenuit en gingen lekker slapen. 1 ding wist ik zeker. Dit was niet de laatste keer. Ik was verkocht.

Na dit feest volgde het festival Psy-Fi. Na Psy-Fi volgden meer indoor feesten. Merendeel van deze indoor feesten werden georganiseerd door een zekere organisatie uit Leeuwarden. Genaamd: “3rd BIT events”. Ik leerde 1 van deze organisatoren kennen. Goed kennen. Heel goed kennen. Zo goed, dat ik daar nu al een jaar samen mee woon. Door hem raakte ik meer betrokken in de wereld achter de feestjes. De wereld waar de voorbereidingen werden getroffen en waar de feestjes niet om 04.30 waren afgelopen. Vanaf september 2016 werd ik “part of the team”. Bij elk feestje stond ik om 16.00 paraat om mee te helpen met opbouwen en had ik om 04.30 nog genoeg energie over om mee te helpen met afbouwen.

En hier begint mijn afstudeerreis. Want wat ligt er na al deze avonturen meer voor de hand dan zelf een feest organiseren? Juist, ja, niks. Naast het organiseren van een Psy-Trance feest heb ik mijn andere passie gecombineerd met deze levensstijl. Tekenen.

Het liefst teken ik elke dag! Voor mijn afstudeerproject besloot ik mijn ontdekkingsreis door de Psy-Trance wereld tastbaar te maken. Ik schilderde mijn verhaal. Ik denk dat er vanaf februari geen dag meer is geweest dat mijn handen niet onder de verf zaten en mijn hoofd niet bij het project was. Inspiratie haalde ik overal vandaan. De mensen om mij heen, de feestjes die ik bezocht, de muziek die ik luisterde.

Ik heb in deze subcultuur mijn thuis gevonden. Het geeft me energie, het geeft me liefde en het geeft me een 2e familie. Ik voelde me vaak een beetje anders, maar zodra ik tussen deze mensen sta te dansen voel ik me Mirte. Mirte is niet raar. Nee, Mirte is gelukkig!

17 juni komen al mijn passies samen tijdens 1 groot evenement. Psy’s Labyrinth. Een expositie van mijn schilderijen en een Psy-Trance feest dat tot diep in de nacht doorgaat. Ja, ik ben zenuwachtig, maar ik heb er vooral ontzettend veel zin in!

17 Juni in Neushoorn Leeuwarden. 20.00-04.30
Link naar evenement: https://www.facebook.om/events/1389219754450522/Geef een reactie