Personal update: Een totaal andere wereld, en leven, in Portugal en Spanje

Personal update: Een totaal andere wereld, en leven, in Portugal en Spanje

Het heeft een tijdje op zich laten wachten, want helaas was het internet hier niet zoals ik gewend ben. Sinds kort is mijn internet eindelijk gefixt en nu kan ik mij eindelijk weer storten op hetgeen wat ik zo graag doe; bloggen! In deze personal update vertel ik je over mijn eerste dagen hier en over mijn plannen voor de komende maanden.

Inmiddels weet je waarschijnlijk wel dat ik dus momenteel in Portugal/Spanje zit. De komende maanden mag ik mijzelf hier zien te vermaken. Dit ga ik onder andere doen door te werken als reisleiding/representative/hostess bij TUI. Helaas had ik geen/slecht internet de eerste dagen, waardoor ik nu pas weer een beetje kan gaan digitaliseren.

Ik zit hier nu alweer 1.5 week, maar het voelt alsof ik hier al maanden ben. De afgelopen 1.5 week heb ik meer van Portugal (en Spanje) gezien dan de meeste mensen. Binnenkort zal ik eens een mooi dagboekje maken met allerlei foto’s van mijn tijd hier in Portugal. Ik maak veel foto’s hier en die wil ik graag met jou delen!

In het begin vond ik het best wel moeilijk allemaal… een nieuwe omgeving, een nieuwe plek waar je gaat wonen, allemaal mensen die je niet kent; je begint voor je gevoel helemaal opnieuw. Ik heb eigenlijk weinig tot geen last van heimwee, maar moet altijd wel even mijn draai vinden. Toen ik afgelopen maandag het bericht kreeg dat ik officieel was afgestudeerd, toen had ik even heel moeilijk. Ja, want dan zit je daar… ver weg van de mensen die je lief hebt en niemand om het mee te vieren. Ik ben die avond toen maar in mijn eentje naar de MacDonalds geweest om toch nog een beetje een feestgevoel te hebben. 🙂

Gelukkig kan ik heel goed alleen zijn en dat kan hier ook prima, maar in het begin miste ik toch wel een beetje wat mensen om mij heen. Nu, 1.5 week later, merk ik dat het alleen zijn al veel beter gaat en dat ik ook juist geniet van de momenten dat ik wel onder de mensen ben. Ik ontmoet elke dag weer nieuwe mensen en ze zijn bijna allemaal fantastisch. Natuurlijk heb je met de één een betere klik, maar dit is volgens mij vrij normaal.

Het werk is tot zo ver echt fantastisch. Aanstaande maandag is mijn eerste dag alleen; heel spannend, maar ik weet ook dat er een heel team om mij heen staat; ik sta er eigenlijk nooit alleen voor. Ik kan niet wachten om te beginnen en denk dat de tijd dan ineens wel heel erg snel zal gaan.  Ik heb hier ook een eigen autootje en dit vind ik stiekem zó leuk. Ik heb altijd al een hekel gehad aan autorijden; ik vind het saai en ga liever gewoon op de fiets. Maar hier moet je gewoon echt een auto hebben, omdat de afstanden te groot zijn voor op de fiets. Hey papa, als ik thuis ben, ben ik wel echt een PRO in hellingproefjes kan ik je vertellen! 😉

Mijn plan voor hier is om te werken, maar ook vooral om te gaan genieten. Niet iedereen heeft de kans/mogelijkheid om voor langere tijd in het buitenland te gaan wonen en werken. Dit realiseer ik mij heel erg goed en daarom ben ik ook gedreven en gemotiveerd om dit een onvergetelijke tijd te maken. Helaas heeft dit wel gevolgen voor Laugh Like Lisa…

Ik heb namelijk besloten om de komende maanden niet/weinig te vloggen. Het vloggen neemt absurd veel tijd in beslag en ik vrees dat het té veel tijd in beslag gaat nemen. De focus van Laugh Like Lisa heeft altijd op het bloggen gelegen en dit ga ik nu ook weer doen. Ik wil weer minstens drie nieuwe blogs online zetten per week en hier ga ik dan ook alles aan doen om dit werkelijkheid te maken. No worries, Laugh Like Lisa gaat dus absoluut niet stoppen, maar het vlog-gedeelte komt even op een laag pitje te staan. Morgenochtend komt er al een nieuwe Friday Favourite online, dus we beginnen goed!

Vanaf nu is het belangrijk om 100% inzet te tonen op de werkvloer, te genieten van alles wat ik meemaak, een hoop nieuwe mensen te leren kennen en gewoon een onvergetelijke tijd maken hier!

Ik ben blij, enthousiast en ik kan niet wachten tot het moment dat ik mijn draai hier helemaal gevonden heb.

Liefsje,

LisaGeef een reactie