Fit? Fat? Ik kies FABULOUS!

Fit? Fat? Ik kies FABULOUS!

De healthy-hype is tegenwoordig groter dan ooit. Veel meiden willen een fitgirl zijn en raken geïnspireerd door de duizenden fitgirls op Social Media. Elke dag sporten, alleen nog maar clean eten en tientallen foto’s posten waar je progressie duidelijk zichtbaar is. Hot or not?

Een aantal jaar geleden ging bij mij de knop ook om. Ik ben een echte bourgondiër; ben dol op lekker eten en drinken, maar nu was het toch echt tijd om wat kilo’s kwijt te raken. Na de HAVO begon ik als een malle te sporten en ik at echt mega weinig. Ik was een ontzettend slecht voorbeeld, maar viel wel 15 kilo af in een paar maanden. Nou, mooi toch? Ik was in ieder geval dik (of dun) tevreden. Echt gelukkig was ik overigens niet. Ik at echt ontzettend weinig en at al helemaal nooit meer iets lekkers. Taartjes op verjaardagen liet ik staan en het zakje chips in het weekend bleef dicht.

In de zomer van 2015 ging de knop de andere kant op; ik werkte 10 weken lang in Egypte en ging hier echt niet alleen maar op mijn voeding letten. Ik merkte hier ook dat wanneer ik te weinig at, ik meteen dizzy werd en dat kun je echt niet hebben als Kids Entertainer. Gevolg? Heel veel lekker eten en genieten, oh ja, en 5 kilo erbij. Hemeltjelief dat ging ineens wel heel erg hard. Ondertussen ben ik alweer ruim de helft van die egypte-kilo’s kwijt, maar het gaat wel moeizaam.

Ik heb die discipline van een paar jaar terug namelijk niet meer. Ik heb die discipline en motivatie niet meer en eerlijk gezegd wil ik die ook niet meer. Ik ben hartstikke gelukkig in mijn lichaam en vind het super belangrijk om af en toe eens te genieten van een stuk taart of een vette kaassouflé. Is dat ook niet hetgeen waar het allemaal om draait? Dat je gelukkig bent in je lichaam, dat je je goed voelt in je lichaam en dat je gewoon geniet? Fit of fat, wat maakt het eigenlijk uit. Persoonlijk kies ik voor fit en dit zal ik ook altijd blijven doen. Wanneer je fit bent, voel je je automatisch beter en dat is toch wat we allemaal willen?

Sporten is iets wat echt belangrijk is. Beweging zorgt ervoor dat je je lichaam alert houdt, je fit blijft, gezond en nog veel meer. Ik ben dol op sporten; in de winter lekker ’s avonds een uur wandelen, boksen, in het zonnetje een paar uur op de racefiets; sporten is echt heel lekker. Ik merk dat het voor mij ook een uitlaatklep is; wanneer je super mega gestrest bent kan het je zo goed doen om even een uurtje te sporten. Alle energie en frustratie eruit en gewoon gas erop.

Ik denk dat ‘gewicht’ en ‘fit zijn’ voor veel mensen altijd een struggle zal blijven. We worden ook continu doodgegooid met diëten a la Fajah Lourens en ja, dan komt die zelfacceptatie er natuurlijk nooit- of nou, niet heel snel denk ik. Persoonlijk streef ik naar een fitte lifestyle waarin ik gelukkig ben. Waarin ik goed voor mijn lichaam zorg, lekker en gezond eet, maar af en toe ook gewoon een flink stuk cheesecake naar binnenwerk; no shame!

Ben benieuwd hoe jij hierover denkt! Ben jij een echte sportverslaafde en voedings guru? Of vind jij het allemaal wel prima en vind je het vooral belangrijk dat je lekker in je vel zit?

Liefsje,

LisaGeef een reactie