PHOTO DIARY: PORTUGAL & SPAIN

PHOTO DIARY: PORTUGAL & SPAIN

Mijn vier weken in Portugal en Spanje hadden veel langer moeten duren, maar ik wil er zo goed en positief mogelijk op terug kijken en daarom vind je vandaag op Laugh Like Lisa een heus fotodagboek. Hier vind je mijn favoriete foto’s van de afgelopen weken met een kort verhaaltje erbij.

Het liefst zet ik alle foto’s van de afgelopen weken online, want wat heb ik ontzettend veel meegemaakt en gezien. Heel veel leuke dingen, maar helaas ook te veel minder leuke dingen waardoor ik besloot eerder naar huis te gaan. Maar hey, Lisa zou Lisa niet zijn als ze niet probeert te focussen op het positieve en dat is dus wat ik ook weer in deze blog probeer te doen. Kijk dus maar snel mee naar de hoogtepuntjes van mijn vier weken Portugal en Spanje.


Tijdens één van mijn eerste dagen in Portugal bezocht ik dit prachtige gebied; Ponte Da Piedade. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik deze foto zie en als ik terug denk aan deze plek. Absoluut een plek waar ik nog wel eens heen wil gaan.


Deze foto maakte ik op dezelfde dag als de vorige foto, maar dit was weer een heel ander soort belevenis. Deze foto is gemaakt in Lagós; een waanzinnig mooie stad waar je ook nog eens uren kunt rondstruinen langs het water.

Ja, ook deze foto maakte ik op dezelfde dag en ik kan er eigenlijk niet meer zo heel veel over zeggen… de foto’s zeggen genoeg?


Deze foto is gemaakt in Sevilla en wat is dat een ontzettend mooie stad! Het is er zomers wel heel erg warm, maar de pracht van de stad doet je dat bijna vergeten.

Kleurige huisjes in Sevilla; zó leuk!

Sevilla.

Faro.


Het natuurmeisje kon haar plezier weer vinden in het gebied rondom de Ria Formosa, een beschermd natuurgebied in de Algarve.


Dit is toch prachtig… een waterreservaat in het binnenland van Portugal.

Een dagje op Jeep Safari en ik voelde mij meteen de vrouwelijke Freek Vonk; dieren, dieren!!!!

Op het hoogste punt van het Monchique gebergte… 902 meter hoog!

En vanuit daar heb je dan een prachtig uitzicht over de Algarve en zelfs de kustlijn.

Mooie bloemen rondom een wijngaard; pap, mam, ik wil ook een wijngaard thuis.

Dol op kittens! Deze kwam even knuffelen tijdens een stop bij een lokale boerderij; wat een snoetje!

Een vegetarische lunch? Dat was af en toe nog wel een uitdaging voor de Portugezen, maar soms werd ik ineens verrast met iets als dít; wauw.

Vissersboten genoeg in Portugal.

Echt helemaal verliefd op de kleur van het zand van dit onbewoonde eiland in de Ria Formosa. Helaas ben ik hier maar twee uurtjes geweest, maar ik had hier best een dagje (of twee) door kunnen brengen.

Again… dat zand!

Welgeteld in die vier weken, twee keer wezen wandelen/hardlopen, maar kijk er nog steeds met een trots gevoel op terug.

Mijn appartement had een zwembad en vaak was ik de enige die hier aan het zwemmen was! Heerlijk om af en toe even een verfrissende duik te nemen en even nergens aan denken.

Dol op palmbomen; volgens mij heb ik dat al vaker gezegd. Ik doe het gewoon nog een keer; dol op palmbomen.

Mijn Belgische maatje Cédric en ik gingen eten in Ayamonte, een gezellige Spaanse stad, en daar kwam ik een restaurantje tegen waar ze VEGETARISCHE(!!!!) burgers hadden. Uiteraard niet verder gekeken en meteen hier neergestreken. Het was té lekker.

Even tijd maken voor een fotoshoot in Ayamonte.

Ongegeneerd een foto in uniform maken voor het thuisfront; ola, stond best goed, hè?

De lekkerste vegetarische pizza die ik tot nu toe heb gegeten.

Met luchthaven-collega Thirza waarmee ik flink gelachen heb, maar uiteraard ook hard mee heb gewerkt.

Elke dag reed ik meerdere keren over de brug die Portugal met Spanje verbindt; een bizar iets eigenlijk, want ik kwam vier weken lang in twee verschillende landen (en tijdzones!) per dag.

Team BeNe! Ja, wat een gezellig en hecht team is dit; ik ga jullie stiekempjes wel missen hoor!

Het Portugal/Spanje avontuur eindigde voor mij 2.5 maand eerder dan gepland, maar het voelt nog steeds als een verstandige en goede keuze. Wie weet waar ik in de toekomst weer terecht ga komen? Ik ben benieuwd en hou alle opties open.

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “PHOTO DIARY: PORTUGAL & SPAIN”

Geef een reactie