There’s a first for everything…

There’s a first for everything…

Voor alles een eerste keer, ja. Zo ook voor de allereerste keer vliegen in business class. Ik moest zelf ook wel even twee keer kijken voordat ik het echt duidelijk kon lezen, maar ja het is toch echt zo. 

Op het moment dat ik deze blog type, zit ik lekker een Chardonnay’tje te drinken en luxe broodjes te eten in de business lounge van Lufthansa. Ik kwam er pas op de luchthaven in Leipzig achter dat de twee vluchten die ik nog voor de boeg heb business class zijn en de vriendelijke vrouw van de check-in balie verwees mij direct naar de lounge. En hier zit ik dan; wijn te drinken tijdens de lunch, lekkere broodjes te eten en het beste van alles? Het is allemaal gratis.

Ik vind dit echt een fantastische ervaring; op dit moment zijn er alleen maar mannen in de lounge. Van die typische zakenmannen met een pak aan en een zakelijk koffertje bij zich. Ik vind het helemaal mooi en grappig en voel mij stiekem best wel een beetje thuis tussen deze mensen.

De lounge is niet heel erg groot, maar wel ruim ingericht. Door de ruimte heen staan verschillende mega, comfortabele stoelen, kleine kantoorruimtes en twee heeeerlijke loungebanken; drie keer raden wie daar in ligt. 🙂 Ik hoef amper mijn stoel uit te komen voor het heerlijke eten en drinken-buffet en ook daar word ik erg blij van. Ik heb vandaag de ”mazzel” dat ik drie verschillende vluchten moet nemen om thuis te komen en dat twee van deze vluchten in de business class zijn; joehoe!

Ik vind het een fantastische ervaring, maar bedenk mij ineens ook dat ik natuurlijk wel op tijd naar de gate moet om te boarden. Ik heb geen zin om minutenlang te wachten bij de gate, dus besluit ik om pas op het laatste moment naar de gate te lopen. Eenmaal aangekomen bij de gate begint het boarden ook meteen, maar alleen voor de priority aka belangrijke mensen; ha ha, daar hoor ik ineens ook bij. Heerlijk dit; ik mag als eerste het vliegtuig in en voel mij net Kim Kardashian. Al denk ik trouwens dat zij gewoon een privé vliegtuig heeft, maar het idee is leuk.

In het vliegtuig wordt het allemaal alleen nog maar leuker; de stoel naast mij blijft standaard leeg. Dit is namelijk de personal space die bij de business class hoort en ik vind het helemaal prima. Tijdens de vlucht krijg ik weer gratis eten, drinken en chocolade. Joe!

Op de luchthaven in Frankfurt wordt het feestje alleen nog maar leuker. De business lounge op deze luchthaven is 10 keer zo groot als die van Leipzig en er is dus ook veel meer eten en drinken. Na mijn eerste deel in het business leven begon ik al best een beetje vol te zitten, maar hallo, dit maak ik waarschijnlijk nooit meer mee. Daarom besloot ik gewoon lekker een bordje mac and cheese ( de lekkerste, trouwens ) te pakken en een verse, nog warme pretzel. Die pretzel stopte ik overigens gewoon in mijn tas om mee te nemen, maar toch nog even flink gebruik kunnen maken van het business eten en drinken.

Helaas heeft de vlucht naar Frankfurt vertraging, maar ik mag ook hier weer als eerste het vliegtuig in. Wanneer het boarden begint wordt er het volgende omgeroepen; ”Passengers travelling first or business class. Please come to the gate to start boarding.” Ik liep dus heel enthousiast naar voren en had meteen het gevoel dat iedereen naar mij aan het kijken was. ”No way dat die meid business vliegt; die wordt zometeen gewoon keihard teruggestuurd.” Ha ha, mooi niet dus. Ik stapte als allereerste het vliegtuig in en voelde mij gewoon trots. Je zag de overige passagiers wel kijken wanneer zij het vliegtuig in stapten; uhh is dit een bekend iemand? Of is ze gewoon samen met haar sugardaddy mee op reis? Allebei niet; ik ben gewoon een geluksvogel.

In het vliegtuig naar Amsterdam vanuit Frankfurt ontmoette ik een typische zakenman; een man van minstens 65+, maar die nog steeds de hele wereld over reist voor zijn werk. Hij kwam net terug uit Japan en moet morgen ”even” naar Canada. ”De business class op dit soort vluchten stelt echt niets voor hoor.” Uhh meneer, haal mij nou even niet uit deze bubbel. Ik heb de dag van mijn leven!

Vanaf nu ben ik dus officieel verwend en wil ik niet meer in de economy class vliegen. Heb ik een keuze? Nee, want mijn portemonnee wordt waarschijnlijk niet echt blij van die business tripjes. Een ervaring voor het leven, dat dan weer wel en wie weet vlieg ik over een paar jaar alleen nog maar in de business van stad naar stad.

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “There’s a first for everything…”

Geef een reactie