Friday Favourites: 30

Friday Favourites: 30

Goodmorning! Ik ben alweer twee weken thuis in Nederland en dat betekent dat het weer de hoogste tijd is voor een nieuwe friday favourites. Vandaag een combinatie van mijn faves in Bulgarije en Nederland, dus een extra lange blog.

Favourite song: Jack Garratt – Water


Ik vind dit echt zo’n ontzettend mooi liedje. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van de muziek van Jack Garratt, maar dit liedje is wel echt een blijvertje. Oh ja, ik vind dit ook echt typisch een liedje voor de herfst. Mee eens?

Favourite moment: Lekker eten en cocktails drinken bij La Cubanita

La Cubanita is op dit moment wel één van mijn favoriete restaurants. Het is ten eerste best wel heel goedkoop, maar de kwaliteit is daarentegen echt heel erg goed. Als vegetariër kun je ook echt je hart ophalen, want ze hebben heel veel vega keus en ook daar word ik happy van.

Favourite food: 
Een tosti met avocado, pesto en kaas

Even serieus; hoe ontzettend prachtig is deze avocado? Ik ben niet het type persoon die een avocado zo uit kan lepelen en op kan eten, maar in combinatie met wat andere ingrediënten, of gewoon zo op toast, vind ik echt heel lekker. Afgelopen week heb ik volgens mij wel drie keer een tosti gemaakt met avocado, pesto en oude kaas en het was echt delish.

Favourite picture: Prachtige lucht tijdens de zonsondergang

Hoe ontzettend prachtig is deze foto? Zonder filter, trouwens! Ik ga regelmatig een stuk wandelen ’s avonds en afgelopen week kwam ik deze prachtige lucht tegen tijdens het wandelen. Ik was ook wel een klein beetje bang dat er enorm veel regen uit ging vallen, maar gelukkig bleef dit uit tot ik weer veilig thuis was. 🙂

Favourite moment 2: Nieuwe oorbelgaatjes laten schieten

Op dinsdagmiddag stapte ik, heel spontaan, de juwelier binnen om even een extra gaatje in allebei mijn oren te laten schieten. Ik wilde dit dus al heel erg lang en ik besloot om het nu maar gewoon te doen. Ik ben er echt ongelooflijk blij mee en ben stiekem wel een beetje trots dat ik het toch maar eens gedaan heb. 🙂

Favourite snack: Pumpkin Spice Kruidnoten van de HEMA

Ik wil de HEMA even heel hartelijk bedanken voor dit hemelgeschenk. Ik ben sowieso al dol op kruidnoten/pepernoten, maar vind ze altijd nét iets lekkerder als ze een apart smaakje hebben. Toen ik de pumpkin spice kruidnoten tegenkwam bij de HEMA maakte mijn hart spontaan een sprongetje. De kruidnoten hebben niet een heel overheersende smaak, maar je proeft wel echt de kruidige smaak wat heel lekker is.

Favourite view: Vanuit een vliegtuig

Man, man, man van dit uitzicht kan ik echt nooit genoeg krijgen. Ik ben dol op vliegtuigen en op vliegen en vind het echt geen ramp om uren in een vliegtuig te zitten. Ik kan zo genieten van het uitzicht wat je boven de wolken hebt en het voelt dan altijd even alsof je heel ver weg bent van alle problemen en narigheid op de wereld.

Favourite food 2: Een echte Duitse pretzel

Ik vind pretzels zo lekker en werd heel happy van de Lufthansa business lounge in Frankfurt. Hier hadden ze namelijk vers afgebakken pretzels! Ze voelden nog warm aan en ohhh wat heb ik genoten van deze heerlijke lekkernij. Het dagje business class vliegen en toegang hebben tot alle business lounges was trouwens heel erg leuk. Ik heb daar ook een speciale blog over geschreven en die vind je HIER.

Favourite view 2: Frankfurt vanuit de lucht

New York City? Nee, het is ”slechts” Frankfurt vanuit de lucht. Wanneer je vanuit Leipzig naar Frankfurt vliegt krijg je aan het einde dit prachtige plaatje te zien. Je moet wel aan de goede kant van het vliegtuig zitten om dit te zien, maar dan heb je ook wat. Prachtig!

Favourite drink: Somersby Apple Cider

De naam zegt het eigenlijk al; apple cider! Het smaakte een beetje naar Apple Bandit zoals wij dat hier in Nederland kennen. Ik heb dit niet heel vaak gedronken in Bulgarije, maar na een dagje strand was dit een heerlijke, verfrissende dorstlesser.

Favourite breakfast: Mijn laatste hotelontbijtje

Tijdens mijn allerlaatste ontbijtje in het hotel koos ik voor alle lekkere opties. Het maakte mij even helemaal niets meer uit of het gezond of ongezond was, want ik wilde gewoon nog even lekker genieten van een hotelontbijt. Normaal gesproken ontbeet ik bijna elke dag met yoghurt met fruit en wat broodjes met jam, maar op deze dag koos ik ook voor een verse omelet, pannenkoekjes en een croissantje met chocolade. Oh ja, en stiekem had ik ook al een muffin op. 🙂

Zoals je kunt zien heb ik mij de afgelopen weken dus weer prima vermaakt. Als je nieuwsgierig bent naar meer foto’s van mijn tijd in Bulgarije, klik dan HIER voor het Photo Diary van mijn tijd daar.

Happy Friday!

Liefsje,

LisaGeef een reactie