Let’s get real: Onzekerheid

Let’s get real: Onzekerheid

In mijn nieuwe rubriek gaan we ons focussen op de realiteit. Een persoonlijke rubriek waarin ik samen met jou ga werken aan dingen waar je misschien wel mee zit. Let’s get real; we maken ons allemaal wel eens druk over dingen en vaak weten we niet hoe we er mee om moeten gaan. Daarom ga ik JOU helpen!

”Lisa, jij bent altijd zo optimistisch en positief!”
”Hoe doe je dat toch? Ben jij nooit onzeker ofzo?”
”Kun je mij geen tips geven?”
”Het is allemaal nep hoe jij doet online.”
”Alsof jij nooit onzeker bent of een slechte dag hebt.”

Een kleine greep uit de reacties die ik wel eens krijg. Ja lieve mensen, let’s get real, het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn; ook al probeer ik dit wel zoveel mogelijk over te brengen. Als über optimist krijg ik vaak reacties van mensen. Veel mensen geloven mij niet en hebben het idee dat ik een masker op heb, want ja, hoe kun je in hemelsnaam zo zijn? Er gaat toch altijd wel iets fout? Let’s get real; mijn leven is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn en daar wil ik het vandaag ook maar eens over hebben.

Het eerste onderwerp van deze nieuwe rubriek gaat over onzeker zijn. Hoeveel mensen zijn er wel niet onzeker? Ik denk dat 100% van de mensen onzeker is, of dit ooit is geweest. Iedereen heeft wel eens te maken met onzekerheid en vaak weten zij niet hoe je hier mee om moet gaan. Ik heb hetzelfde meegemaakt en vandaag wil ik je helpen om die onzekerheid aan de kant te leggen. Onzeker zijn is prima, tot op zekere hoogte, maar het mag je leven niet over gaan nemen.

Voor veel van jullie kom ik waarschijnlijk over als een zelfverzekerde, optimistische meid. En dat bén ik ook! Ik ben zelfverzekerd, ik weet wat ik leuk vind, ik vind het belangrijk om alles positief in te zien, maar dit is niet altijd zo geweest. Tot een paar jaar geleden was ik super onzeker; ik wist niet wat ik wilde doen met mijn leven en ik was altijd bang wat anderen over mij zouden denken. Ik wilde door iedereen aardig gevonden worden en kon er echt mee zitten als iemand mij stom vond.

Nu kan ik alleen maar denken so what?! So what, dat je mijn blog super kut en dom vindt! So what, dat je mij nep vindt! So what, dat je het totaal niet met mij eens bent. Ik kan mij tegenwoordig bijna nooit meer druk maken om wat andere mensen van mij vinden en dat voelt zó goed. Ik vind het belangrijk dat ik dingen doe die goed bij mij passen en dat ik gelukkig ben met de dingen die ik doe.

Toch kan ik mij echt nog wel onzeker voelen hoor. Wanneer ik een negatieve reactie krijg op mijn vlog of over mijn website, dan kan ik hier best even mee zitten. Toch probeer ik de knop zo snel mogelijk weer om te zetten. Ik mag even onzeker zijn, maar daarna is het tijd om weer door te gaan en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Waarom bestaat zoiets als onzekerheid eigenlijk? Wie heeft dat bedacht? We zijn allemaal unieke mensen met unieke dromen, unieke eigenschappen en zo veel meer.

Het enige waar ik van mijzelf echt onzeker over mag zijn; is over de toekomst. Dear lord, daar ben ik ook écht onzeker over hoor. Ik heb namelijk geen flauw idee waar ik ga belanden na mijn studie, maar so what; ik zie wel waar het schip gaat stranden en als het mij niet bevalt, dan kies ik gewoon een andere koers.

Een beetje onzekerheid is helemaal niet erg, maar laat het niet je leven overnemen. Ga voor de dingen die je leuk vindt en als je niet weet welke dingen dit zijn; ga er dan naar opzoek! Maak een lijstje met dingen die je leuk lijken en kom erachter of het klopt. Het is nooit te laat om iets te doen wat je leuk vindt en het is nooit te vroeg om te stoppen met onzeker zijn.

Go for it! Bereik de doelen die jij wilt bereiken, heb schijt aan de meningen van anderen en wees trots op wie je bent. Je gaat zien dat de wereld er dan ineens een stuk mooier uit ziet.

Liefsje,

LisaGeef een reactie