FRIDAY FAVOURITES: 32

FRIDAY FAVOURITES: 32

”It’s Friday, Friday, gotta get down on Friday.” Sorry als je nu dit liedje voor de rest van de dag in je hoofd hebt, maar bij mij zit die er al een tijdje in en het past nu eenmaal perfect bij de Friday Favourites. Ik had een heerlijke week met onder anderen een weekendje Scandinavië!

Favourite days: Stedentrip naar Kopenhagen en Malmö

Je hebt het vast al wel gezien of gelezen; afgelopen weekend was ik op citytrip naar Kopenhagen en Malmö. Ik heb twee nieuwe steden en ook twee nieuwe landen in één weekend gezien! Het was echt enorm leuk en ik heb er ontzettend van genoten. In mijn Friday Favourites laat ik je nog wat specifieke favorieten zien van dit weekend, maar over het algemeen was deze citytrip mijn grootste favoriet van deze week!

Favourite food: Een echte Deense Kanelbulle

IK WIL ELKE DAG EEN KANELBULLE ALS ONTBIJT! Mijn Deense collega’s van Bulgarije hadden mij al verteld dat ik echt een Kanelbulle moest gaan eten en ik snap nu ook gewoon helemaal waarom. Heerlijk zoete broodjes met heel veel kaneel. De broodjes zelf smaken een beetje naar suikerbrood, maar dan met (veel) kaneel en soms ook nog glazuur on top. Ik hoorde dat de lidl tegenwoordig ook van ditsoort kaneelbroodjes heeft, dus misschien moet ik maar even gaan kijken en er een paar in mijn little brown bag stoppen. (Ja, dit is een grapje over de Lidl-reclame)

Favourite song: Nothing but Thieves – Live Like Animals

De afgelopen week ben ik nogal fan geworden van Nothing But Thieves. Ik kende ze al een beetje, maar sinds het nummer Sorry uit is, vind ik ze steeds leuker. Ik heb het nieuwste album echt helemaal grijs gedraaid op de heen- en terugreis naar Denemarken!

Favourite picture: Ijsprinses in Zweden

Mag ik zeggen dat ik dit echt een heel mooie foto vind? Ik maakte deze foto bij de grensovergang tussen Denemarken en Zweden. De foto is gemaakt met mijn nieuwe iPhone en de selfie camera is echt té scherp! Veel mensen denken dat deze foto zwaar bewerkt is, maar geloof mij, het enige wat er aan bewerkt is, is een kleurenfilter over de gehele foto. 🙂

Favourite moment: Kerstaccesoires passen

Christmas is coming! Voor sommigen misschien nog iets te vroeg, maar in mijn hoofd is de kerst nu echt begonnen. Ik ben al volop kerstliedjes aan het luisteren en kan niet wachten om kerstmarkten af te struinen. In december ga ik samen met bestie B een weekendje naar Duitsland om daar twee kerstmarkten te bezoeken; ZO VEEL ZIN IN!

Favourite view: Bij Helsingør

Deze foto’s zijn gemaakt in/bij Helsingør. Vanaf hier kun je de boot nemen naar Helsingborg in Zweden. In het weekend dat wij in Denemarken/Zweden waren, was er de sterkste wind sinds 100 jaar! Veel locals wisten dus ook niet wat ze meemaakten. De golven waren heel erg hoog en je kon heel goed tegen de wind in gaan hangen. Ik vond het wel een mooie ervaring en leuk om mee te maken! Liever zo veel wind op zo’n moment, dan wanneer ik op de fiets hier in Nederland zit. 🙂

Favourite place: Hotel in Kopenhagen

Ik ben zó dol op hotels en het hotel in Kopenhagen waar wij verbleven was zó mooi. Het was een vrij klein hotel, maar wel heel erg knus. De foto zegt al genoeg, toch? Oh ja het bed lag ook nog eens super lekker én het ontbijt was heel erg goed; ze hadden zelfs de famous kanelbulle. Lekker!

Favourite dress: Deze stunning trouwjurk

Mijn Pinterest staat vól met foto’s van trouwjurken; yes, super guilty single girl hier. Maar deze jurk had ik nog niet op Pinterest voorbij zien komen. ZO MOOI! Ik ben meteen op zoek gegaan naar een geschikte man, zodat ik deze jurk over een paar jaartjes aan kan doen. Gereserveerd!

Favourite food: Pizza margherita

Als bijna-volledig vegetariër kan eten soms best lastig zijn. En hier bedoel ik dan vooral eten in restaurants mee. Gelukkig was het in Denemarken niet echt moeilijk en waren er genoeg vega opties! In het super leuke restaurantje Ravnsborg at ik deze overheerlijke pizza margherita. Als je eens naar Kopenhagen gaat, is dit restaurant sowieso een aanrader. Het is er vrij donker binnen en bijna alle verlichting komt van kaarsen. Ontzettend knus en gezellig en het eten is ook nog eens lekker.

Qua weekend misschien wel één van de leukste weekendjes van 2017!

Liefsje,

LisaGeef een reactie