Is er iets mis met veel dingen leuk vinden?

Is er iets mis met veel dingen leuk vinden?

Wanneer mensen aan mij vragen wat ik allemaal gedaan heb in mijn leven, zijn ze vaak enorm verbaasd. ”Hoe is het mogelijk dat jij zoveel verschillende dingen hebt gedaan?” ”Ben je ook allemaal goed in deze dingen?” Mijn CV laat zien dat ik ervaringen heb in de meest uiteenlopende vakgebieden, maar is daar iets mis mee?

Ik heb geluk, en misschien is het tegelijkertijd wel een valkuil, dat ik heel veel verschillende dingen leuk vind. Het tweede ding is dat ik ook nog eens goed ben in deze dingen. Dit klinkt een beetje arrogant, maar het is nu eenmaal zo. Wat daar ook wel weer jammer van is, is dat ik in geen één vakgebied echt een expert ben, althans dat vind ik zelf. Ik kan veel dingen en ik ben ook echt goed in veel dingen, maar of ik echt ergens gigantisch in uitblink? Hmm, nee dat weet ik niet.

Toen ik op de middelbare school zat, vond ik eigenlijk maar één ding echt heel erg leuk; muziek. Ik wilde sowieso muziek gaan studeren, was continu met muziek bezig en zag geen andere toekomst voor mij dan Lisa in de muziekwereld. Als ik nu kijk is daar dus niet heel veel van terecht gekomen. Ik besloot na een half jaar om te stoppen met de opleiding Leraar Engels en ging alsnog mijn droom achterna. Toentertijd was ik er namelijk van overtuigd dat muziek nog steeds mijn allergrootste passie was en wilde ik niets liever dan muziek studeren.

Helaas merkte ik al heel snel dat ik totaal niet op mijn plek was op deze opleiding. Ik volgde de Bachelor of Music, maar het had naar mijn mening allemaal maar weinig met muziek te maken. De school waar ik mijn opleiding volgde, vond ik oprecht de minst leuke school ooit. Tegelijkertijd ben ik deze periode ook erg dankbaar, want ik ben er hier achter gekomen dat er veel meer dingen zijn die ik leuk vind en waar ik ook nog eens goed in ben. Zo begon ik met het organiseren van evenementen, gaf ik (muziek)les aan basis- en middelbareschool leerlingen en begon ik met (creatief) schrijven.

Dat laatste is het belangrijkste keerpunt geweest in mijn ”schoolcarrière”. Vroeger schreef ik vaak verhalen over van alles en nog wat. Tijdens het tweede jaar van mijn opleiding begon ik dit weer een beetje op te pakken. Niet veel later besloot ik om stage te gaan lopen op een echte redactie en volgde ik een half jaar later ook nog eens de minor Journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Dit keerpunt zorgde tevens voor een keerpunt in mijn opleiding; ik switchte namelijk van Bachelor of Music naar Bachelor of Design. Officieel heet mijn diploma Bachelor of Arts en daar vallen dus echt alle kunstige vormen onder, maar ik heb mij gespecialiseerd in het stukje ”design”. Dit deed ik door te gaan schrijven, maar ook door mijn eigen website op te richten.

Laugh Like Lisa bestaat nu zo’n 14 maanden en ik ben er nog steeds heel erg trots op. Op sommige momenten kan ik helaas wat minder aandacht besteden aan het bloggen, maar ik weet ook dat ik er altijd weer op terug kan vallen en dat het echt een uitlaatklep blijft.

Ik ben nu bijna 23 en ik heb al zo veel verschillende dingen mogen doen. Mijn passie is niet meer alleen muziek, maar er zijn er zoveel bijgekomen; reizen, sporten, schrijven en oh eigenlijk nog wel veel meer. In januari begin ik met een nieuwe passie; vliegen. Al zo lang als ik mij kan herinneren ben ik DOL op vliegen. Ik blijf mij erover verbazen hoe zo’n gigantisch ding zo gemakkelijk de lucht in kan vliegen. Ik kan niet wachten om met deze nieuwe uitdaging te beginnen en ben zo benieuwd hoe alles gaat bevallen.

In eerste instantie krijg in een contract tot november en ja, daarna zien we wel weer, toch? Wie weet bevalt het van beide kanten wel zo goed en blijf ik nog even lekker verder vliegen. Of wie weet vind ik wel een andere baan, waar ik mijn ei helemaal in kwijt kan. Ik weet wel dat ik mijn opties vooral open wil houden. Er zijn zoveel prachtige banen, mogelijkheden en uitdagingen in het leven en ik wil ze het liefst allemaal een keer gedaan hebben.

Van kassameisje naar dolfijnenmeisje, van schaatstrainer naar representative, van kids entertainer naar STEWARDESS. Allemaal verschillende dingen, allemaal even leuk en allemaal prachtige ervaringen die ik nooit meer vergeet.

Zo veel mogelijk (nieuwe) dingen beleven is mijn doel in het leven. Er valt zo veel te zien en te doen en ik wil op mijn tachtigste geen spijt hebben van het feit dat ik 60 jaar lang hetzelfde werk heb gedaan. Voor de één is dit misschien juist een fijn gevoel en geeft het vertrouwen, voor mij is het iets wat mij doodsbenauwd maakt. Ik wil nieuwe dingen doen, telkens weer! En voor diegene die dan vinden dat ”ik maar eens serieus moet worden.” volgens mij ben ik dat juist enorm! Ik probeer alles uit het leven te halen wat erin zit en er is niemand die dat van mij af kan nemen.

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “Is er iets mis met veel dingen leuk vinden?”

Geef een reactie