PHOTO DIARY: COPENHAGEN, DENMARK

PHOTO DIARY: COPENHAGEN, DENMARK

Het reizen lijkt maar niet op te houden dit jaar, want ik ben een weekendje naar Kopenhagen geweest. In deze nieuwe blog kun je mijn favoriete foto’s bekijken van Kopenhagen! 

In totaal ben ik dit jaar in 7(!) verschillende landen geweest. Afgelopen weekend was het tijd voor een bezoekje aan Denemarken én Zweden! Mijn photo diary met foto’s van Zweden komt binnenkort online, maar vandaag kun je al genieten van mijn foto’s van Kopenhagen. Ik heb echt genoten en vind Kopenhagen een prachtige stad!


Dit soort foto’s kun je overal maken in Kopenhagen. Het is echt een prachtige stad; niet groot, maar ook echt niet klein. Het heeft echt het stadse gevoel en tegelijkertijd doet alles ook heel knus aan. Tijdens het weekend dat ik in Kopenhagen was, raasde er een storm over Denemarken en lokale bewoners vertelden dat dit de eerste (heftige) storm was in 100 jaar! Gelukkig ging het voornamelijk om wind en hebben we eigenlijk amper regen gehad. Lucky!


Strøget is de langste winkelstraat van Europa en dit was ook goed te zien. Een prachtige, brede winkelstraat met veel bekende winkels, maar ook leuke boetiekjes. Kortom, een straat waar je uren rond kunt struinen. Omdat ik niet heel veel tijd had in Kopenhagen, heb ik eigenlijk helemaal niet gewinkeld. Winkelen kun je in Nederland ook en ik wilde nu natuurlijk zoveel mogelijk van de stad zien!


Een typisch plaatje uit Kopenhagen. Wanneer ik foto’s opzocht van Kopenhagen, kreeg ik bijna altijd foto’s van deze plek te zien; Nyhavn. Een mooie straat aan het water met heel veel kleurige huisjes. Op de brug halverwege de straat hangen allemaal ”liefdesslotjes”. Ik wilde hier een foto van maken en met de huisjes op de achtergrond is het een super mooie foto geworden, al zeg ik het zelf. 


Nog een foto van een random straatje in Kopenhagen, maar wat is het mooi!


Hoe leuk is deze gekleurde muur én grond? Dit fotogenieke plekje vond ik in het parkje; Superkilen. Roze straten, rode muren en nog veel meer leuke plekken. Wanneer je naar Kopenhagen gaat, moet je echt een bezoekje brengen aan deze kleurige buurt. Mijn moeder en ik besloten alles te lopen en de wandeltocht naar Superkilen, viel een beetje tegen en was nét iets te ver uit de richting, maar absoluut de moeite waard!


Deze foto is ook in Superkilen gemaakt. De strepen op de grond zorgen haast voor een optische illusie; heel leuk om eens te zien. 


Ja, je raadt het al; ook deze foto is gemaakt aan het begin van het park Superkilen


Genieten van een echte Deense (of Scandinavische) specialiteit. Dit was een heerlijke kanelbulle en ja, dit kan ik echt elke dag eten. Ik ben dol op kaneel en dit gigantische broodje was overheerlijk. Ik was wel een klein beetje misselijk na afloop, maar een Deense specialiteit hoort erbij tijdens een uitje naar Denemarken, toch?


Nóg een foto van een prachtige straat in het prachtige Kopenhagen. Dit was in de buurt van het paleis Amalienborg en de gehele wijk daar ziet er prachtig uit. Je kunt hier merken dat je in een wat rijkere buurt rondloopt. 


Nog een foto van de helft van mijn Kanelbulle; LEKKER!


Een foto van de onofficiële ingang van Tivoli in Kopenhagen. Tivoli is het oudste pretpark van de hele wereld! Ik ben zelf niet binnen geweest in Tivoli, maar ben er wel meerdere keren langs gelopen. Het ziet er prachtig uit. Heel schattig en knus en je kunt ook echt zien dat het al een oud park is. 


Nog een plaatje van Nyhavn. Wát een fantastische plek!


Ik was natuurlijk niet alleen in Kopenhagen, maar samen met mijn lieve mama! Wij gaan ongeveer 1 keer per jaar samen op stedentrip en het is altijd weer één groot feest. 


Oké, de laatste foto van Nyhavn. Ik vind het gewoon zo’n prachtige plek en het was er niet eens heel druk. Dit had misschien ook te maken met het tijdstip dat wij er waren? Zaterdagochtend 10 uur? In ieder geval; stunning!


En om af te sluiten een foto van yours truly in de hotelkamer. Ik ben dol op hotels en vind de sfeer in hotels altijd heerlijk. Oh ja, het waanzinnig lekkere hotelbed én het nog betere hotelontbijt hebben daar wel aan mee geholpen. 🙂

Zoals je ziet heb ik echt een onvergetelijk weekend gehad in Kopenhagen. Ik heb in één weekend TWEE landen en TWEE grote steden gezien en het was geweldig! Ik zou zeker nog eens terugwillen naar Scandinavië, want ik ben nog láng niet uitgekeken.

Liefsje,

LisaGeef een reactie