Recept: Pepernotencheesecake | Gastblog Maruschka

Recept: Pepernotencheesecake | Gastblog Maruschka

De sint is weer in het land en vanaf nu mag je dus weer onbeperkt en ongegeneerd pepernoten, speculaas en taai taai eten. Misschien ben je wel iemand die kilo’s pepernoten achter elkaar opeet, maar als je het liever in een receptje verwerkt dan vind jij deze blog misschien wel heel erg leuk. Gastblogger Maruschka deelt haar overheerlijke recept voor een mega guilty pepernotencheesecake! 

Hi there! Mijn naam is Maruschka (@fitmetmarus) en via mijn website fittastique.nl deel ik lekkere, eenvoudige receptjes die je in een handomdraai kunt maken. Vandaag ben ik gastblogger bij Lisa! Meestal deel ik gezonde recepten, maar vandaag heb ik een ultieme cheatmeal in de aanbieiding: een pepernotencheesecake.

Wat heb je nodig?
– 600 gram monchou
– 200 gram pepernoten
– 150 gram kristalsuiker
– 2 eieren
– 1 klein bakje creme freche
– 2 eetlepels aardappelzetmeel (voor het binden)
– 1 reep Tony’s karamel zeezout
– 100 gram ongezouten roomboter

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de roomboter en de monchou twee uurtjes voor bereiding alvast uit de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om de monchou vast uit de verpakking te halen, want als het zacht is dan ga je heel erg smeren.

Doe de roomboter in een pannetje en laat het zachtjes smelten. Ondertussen verpulver je de pepernoten (laat er een paar over) met een staafmizer of in de nutribullet. Doe de verpulverde pepernoten bij de gesmolten roomboter in het pannetje en roer het geheel goed door. Neem de bakvorm en voorzie deze van een laag bakpapier. Vet de randen in met boter.

Verdeel het roomboter-pepernotenmengsel over de bodem van de bakvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel. Neem een kom en mix hierin de monchou tot het lekker luchtig is. Voeg de suiker toe en mix verder. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg hierna de creme freche toe en mix dot het een mooi beslag is. Voeg tot slot de aardappelzetmeel toe met een lepel en roer dit door het mengel tot het helemaal is opgenomen. Giet het beslag in de bakvorm en plaats het 45 minuten in de oven. Hierna laat je ‘m goed afkoelen. Zodra het goed is afgekoeld plaats je het een nachtje in de koelkast.

De volgende ochtend smelt je de Tony’s in een pannetje (ik heb een paar blokjes niet meegesmolten, zodat ik de cheesecake er mee kon garneren) en schenk het over de cheesecake. Verkruimel de overige pepernoten en genieten maar!

Wil je meer receptjes ontdekken? Kijk dan op fittastique.nl en volg mij op Instagram.

Stay tuned voor nog veel meer lekkere, gezonde en ongezonde recepten.Geef een reactie