Zeven landen in een paar maanden tijd…

Zeven landen in een paar maanden tijd…

Schandalig, waar doet ze het van, hoe is het mogelijk op die leeftijd? Sinds juni heb ik 7 verschillende landen bezocht. Ja, het is eigenlijk ook schandalig, maar tegelijkertijd toch geweldig dat het kan?!

Begin dit jaar op vakantie naar Egypte, tussendoor een dagje Duitsland, vervolgens weer op vakantie naar Egypte, voor werk naar Portugal en Spanje, vervolgens weer voor werk naar Bulgarije, een paar weken thuis en toen een weekendje Denemarken en Zweden.

” I haven’t been everywhere, but it’s on my list. ” 

Aan de ene kant schandalig als ik denk aan hoeveel (nieuwe) landen ik heb mogen bezoeken dit jaar. Aan de andere kant enorm dankbaar dat ik de mogelijkheid heb en krijg om dit te doen! Van de landen die ik hierboven opnoemde, was ik in vijf nog nooit geweest. Ik heb dus sinds juli, vijf nieuwe landen mogen bezoeken.

Het begon allemaal met het werken als representative in Portugal en Spanje. Het is je vast niet ontgaan dat ik daar heb gezeten, want ik schreef er een lange en persoonlijke blog over. Portugal en Spanje waren namelijk niet helemaal mijn ding. Althans, niet op het gebied van werk. Als je die blog trouwens niet gelezen hebt; klik dan HIER om hem nog even terug te lezen. Ik was nog nooit in Portugal óf Spanje geweest. Ik moet zeggen dat ik het allebei prachtige landen vind. De westkust van Portugal is bizar mooi en het exotische Sevilla in Spanje is een stad waar ik zo nog een keer naartoe zou gaan. De temperatuur was elke dag goed, soms misschien iets té goed, en het heeft er bijna niet geregend. Een klimaat waar ik prima mee kan leven, dus. Conclusie over Spanje en Portugal? Het klimaat doet het hem vooral; genieten! Zowel Portugal als Spanje hebben prachtige kanten, maar de bevolking is iets minder leuk. Prima landen, maar ik zou er niet kunnen wonen.

Toen ik thuis kwam uit Portugal en Spanje werd ik al snel gebeld door mijn manager hier in Nederland. Wilde ik helemaal niet meer voor het bedrijf werken? Of wilde ik toch nog wel naar het buitenland, maar dan misschien in een andere functie? En zo vertrok ik na drie weken Nederland richting Sunny Beach, Bulgarije. Hier heb ik vier weken gewerkt als Kids Entertainer in een gloedjenieuw hotel. Eerlijk? Bulgarije is niet mijn land. Hmm, eigenlijk kan ik dit niet zeggen, want ik heb (helaas) maar heel weinig kunnen zien van Bulgarije. Het dorpje Sunny Beach is volledig gebouwd voor Britse jongeren die zich willen coma zuipen; en er is ook plek voor wat Nederlandse jongeren met diezelfde ambitie. 🙂 Als je mij een beetje kent, weet je dat ik compleet het tegenovergestelde ben en daarom was ik op dat gebied ook niet helemaal op mijn plekje in Sunny Beach. Het stadje Nesebar vond ik daarentegen helemaal fantastisch. Dit stadje staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Een prachtige, pittoreske plek waar je uren kunt rondlopen. Conclusie over Bulgarije? Helaas dus te weinig gezien om echt een goed oordeel te geven, maar van wat ik heb gezien is Bulgarije niet helemaal mijn land.

Een paar weken in Nederland was wel weer genoeg en het was de hoogste tijd voor een korte (city)trip richting het Noorden. Ik was nog nooit in Scandinavië geweest en besloot samen met mijn mama om er een bezoekje aan te brengen. Ik ben pas net terug van deze trip, maar ik mis het nu al! Ik vind Scandinavië zó leuk en mooi! Het weekend begon in Denemarken. De stad Kopenhagen vind ik echt heel leuk en pittoresk. Niet te groot, niet te klein en genoeg te beleven. Maar Denemarken zelf is ook een mooi land; deze mening heb ik deels gebaseerd op het aantal ONWIJS mooie mannen die ik rond heb zien lopen. 🙂 Het bezoekje aan Scandinavië zette zich voort in Malmö, Zweden. Ook Malmö is geen gigantische stad, maar wel een erg knusse en pittoreske stad. Ik ben onderweg ook verliefd geworden op de huizen in zowel Denemarken als in Zweden. Sommige huizen lijken exact op Nederlandse huizen, maar er zijn ook veel huizen die echt typisch Scandinavisch zijn; groot en afgewerkt met hout. Love it; ik zou er zo willen wonen. Conclusie over Denemarken en Zweden? Gewéldig. Ik wil er best wonen, maar dan wel met een sauna in mijn huis, want het was er (nu al) koud.

Ja, in Egypte en Duitsland was ik al veel vaker geweest. Dit maakte het natuurlijk niet minder leuk, maar het is toch anders dan een nieuw land bezoeken. Egypte is echt een beetje mijn land. De warmte, de mensen, de zee; ik heb heel veel goede herinneringen aan dit land en ik hoop dat ik er nog heel vaak op vakantie mag gaan. Of ik mijzelf zie wonen in Egypte? Tijdelijk? Absoluut. Voor altijd? No way. De cultuurverschillen zijn té groot en in Egypte is het heel moeilijk om als vrouw een carrière te maken. Oké, stiekem zou ik de Nederlandse winter ook wel een heel klein beetje gaan missen. Misschien kan ik overwegen om deels te overwinteren in Egypte? Ik vind het een goed plan.

Ik voel me wel een beetje een lucky bastard. 2017 was dan misschien niet helemaal mijn jaar, maar wat heb ik een mooie dingen mogen zien en beleven. In 2018 kan ik dit hopelijk allemaal voort gaan zetten. Ik begin in januari met een nieuwe uitdaging waar ik tevens de kans krijg om veel van de wereld te zien. Ik kan niet wachten!

Liefsje,

LisaGeef een reactie