A TON OF LOVE

A TON OF LOVE

A TON OF LOVE! Een heel toepasselijke titel van één van de nummers van Editors. Afgelopen donderdag kreeg ik de kans van mijn leven en mocht ik de band ontmoeten. Mensen die mij goed kennen, die weten wel hoe groot fan ik ben van Editors. Mocht je dit nog niet weten, dan vertel ik er je vandaag graag meer over. 

Zelden heb ik mij zo gelukkig gevoeld als afgelopen maandag in Curacao. Ik genoot de hele dag van de zon, van het strand en van de zee en ondertussen luisterde ik naar 3FM. Huh? Waarom moest ik per se naar 3FM luisteren terwijl ik lekker met mijn billen aan het zwembad lag? Nou, je kon namelijk 1.5 week lang kaartjes winnen voor een exclusief optreden van Editors. Editors is echt mijn favoriete band sinds… lang, heel lang.

Ik was langzaamaan de hoop al een beetje kwijtgeraakt, want ik kreeg die kaartjes maar niet te pakken. Daarom besloot ik om gewoon te blijven luisteren in Curacao, want ja never give up, toch? En ja hoor, maandagmiddag (lokale tijd Curacao) was ik op de radio bij 3FM en won ik kaartjes voor het exclusieve optreden van EDITORS! Ik hoorde het ticketalarm, verstuurde zo snel als ik kon een appje en niet veel later werd ik gebeld met het bericht dat ik de kaarten gewonnen had. Mijn hemel, ik heb staan dansen op het balkon met de zon in mijn gezicht.

Maar afgelopen donderdag was het dus éindelijk zo ver; tijdens een live radio-uitzending van 3FM was het exclusieve optreden van Editors. Ten eerste was de locatie waar alles zich afspeelde al echt onwijs gaaf; het Nationaal Militair Museum in Soesterberg; zó vet. Ik wilde hier altijd al eens heen en nu kon ik het combineren met het zien van mijn fave band ever; dikke prima!

Toen ik aankwam bij het museum dacht ik al een bekend iemand te zien; ja space kees Lisa moest zich meteen gedragen, want de gitarist/toetsenist van Editors; Eliott, stond daar. Ik geef het toe ik ben op alle bandleden 100% verliefd en daarom begon ik dus ook een klein beetje te spacen toen ik hem zag staan. Gelukkig kon ik heel kalm blijven en liep ik langs hem heen zonder ook maar een krimp te geven. 🙂

Het optreden zelf was echt zó tof. Ik stond op een armlengte afstand; kon ze met gemak aanraken (als ik dit had geprobeerd) en ik heb zo genoten. Alle nummers werden in een akoestische setting gespeeld en dit maakte het heel intiem en bijzonder. Na afloop was er de mogelijkheid om met ze op de foto te gaan en toen ik onderweg naar de uitgang was, liep ik ineens NAAST ze. Mijn hemel, nu was ik toch wel een beetje starstruck. Ik realiseerde me ook dat ik dit misschien wel nooit meer mee ging maken en daarom vroeg ik heel brutaal om een knuffel. Nou, die heb ik gekregen hoor en niet al te zuinig ook. Wat een lieve, relaxte mannen en wat ben ik blij en dankbaar dat ik ze heb mogen ontmoeten.

Voor sommige mensen is het misschien moeilijk om te begrijpen wat dit voor mij betekent. Muziek betekent al jarenlang, zolang als ik mij kan herinneren, ontzettend veel voor mij. Ik heb natuurlijk zelf ook heel veel met muziek gedaan en misschien dat het daarom nog een grotere betekenis voor mij heeft, maar het ontmoeten van Editors is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Muziek helpt mij om even uit de realiteit te ontsnappen en tegelijkertijd kan het mij ook helpen om met beide benen op de grond te staan.

Er gaat geen dag voorbij, dat ik niet naar muziek luister. Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. Voor veel mensen is muziek, maar gewoon muziek en is een artiest maar ‘gewoon’ iemand die de muziek maakt. Muziek heeft voor mij een veel diepere betekenis; eentje die ik niet goed onder woorden kan brengen. Maar het moge duidelijk zijn dat ik er intens van kan genieten.

2018 is nu al een fantastisch jaar. Over twee weken mag ik Editors weer live bewonderen in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ik kan nu al niet wachten. Wát een band, wát een muziek en wát een toffe mannen.

Happy, lucky, starstruck girl. 

Liefsje,

Lisa1 gedachte over “A TON OF LOVE”

Geef een reactie