FLYING HIGH IS MY JOB

FLYING HIGH IS MY JOB

Misschien een beetje een vreemde titel, maar er is dus echt helemaal niks aan gelogen. Met ”getting high” bedoel ik natuurlijk wel high in de sky hè! Ik heb er nu een aantal vluchten opzitten en het is de hoogste tijd om te vertellen hoe het bevalt!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ik heb nog niet eens zo heel veel gevlogen. Tijdens mijn derde vlucht was het namelijk raak; twee busjes anti insectenspray die wij verplicht door de cabine heen moeten sprayen voor de landing in Cuba + twee duimen. Het zou zo makkelijk kunnen en moeten zijn, maar helaas; één van mijn flesjes was lek. Tijdens het sprayen voelde ik mijn rechterduim al heel erg pijn doen, maar dit was de eerste keer sprayen en ik had dus geen flauw idee dat het foute boel was. Aan het einde van het gangpad kwam ik erachter dat mijn gehele duim helemaal wit was en ingedeukt. Slimme meid die ik ben haal ik het lekkende flesje ook nog even langs mijn linkerduim en zo is het hele feest begonnen. Ik ga jullie de details en ranzige foto’s besparen, maar laat ik het zo zeggen; ik ben er tot op de dag van vandaag nog zoet mee.

Gelukkig heb ik al wel een goede indruk van mijn nieuwe baan en ik kan je vertellen; het is leuk! Het is zwaar werken en de vlucht lijken soms eindeloos, maar je krijgt er een hoop voor terug. Op dit moment heb ik gelukkig nog niet heel erg last van de jetlags en ik hoop dat dit ook zo blijft. Op het moment van schrijven ben ik al in Curacao, Fuerteventura, Mexico, Cuba, Kaapverdië en Mallorca geweest. Voor de komende weken staan er weer een paar heeeeeeel mooie bestemmingen op de planning, dus ik kan echt niet wachten!

Het is tegelijkertijd ook wel echt een pittige baan. Je werkt in een drukcabine, krijgt te maken met jetlags, werkt soms een duty die richting de zestien uur gaat en je bent continu bezig. Mijn vlucht naar Mexico bijvoorbeeld, die was lang en zwaar, maar toen ik eenmaal met mijn billen in de jacuzzi op mijn kamer zat was ik alles alweer vergeten. Ik vind het zó gaaf om op plekken te komen waar ik nog niet eerder geweest ben; in sommige landen krijg je ook ruimschoots de tijd om wat van het land te ontdekken. Tegelijkertijd vind ik een op- en neervluchtje ook heerlijk, want dan kan ik ’s avonds gewoon weer lekker in mijn eigen bedje springen en lijkt het net alsof ik een kantoorbaan heb. 🙂

Die combinatie van lang en ver weg zijn en even op en neer naar bijvoorbeeld Ibiza vind ik op dit moment heel leuk. Het buitenland trekt mij nog steeds enorm, maar ik merk ook heel goed dat ik niet meer te lang van huis kán en wíl zijn. Voor nu is dit goed zo… Ik kom op een hoop nieuwe plekken, leer veel nieuwe mensen kennen en doe ook veel ervaring op; wat wil een mens nog meer!

The sky is the limit? Nou, in dit geval wel en dat bevalt prima!

Liefsje,

LisaGeef een reactie