8 REDENEN WAAROM JE NAAR EGYPTE MOET

8 REDENEN WAAROM JE NAAR EGYPTE MOET

Egypte. Het land wat ik ook wel mijn tweede thuis noem en waar ik het liefst meerdere weken per jaar naar op vakantie ga. Het land waar vrijwel iedereen elkaar liefkozend ”habibi” noemt en waar de verkeersregels met een korreltje zout worden genomen. Waar je oneindig mooi kunt snorkelen en duiken en waar bijna 365 dagen per jaar de zon schijnt. Vandaag ga ik je proberen te overtuigen om écht eens naar Egypte te gaan!

Om eerlijk te zijn heb ik zelf nog niet heel veel van Egypte gezien. In 2014 ben ik er voor het eerst een weekje op vakantie geweest samen met mijn beste vriendin en een jaar later heb ik een zomer als Kids Entertainer in een gigantisch resort gewerkt. Sindsdien is Egypte mijn favoriete plek om naar op vakantie te gaan en heb ik al een hoop anderen mogen besmetten met het Egypte virus.

Zelf ga ik vrijwel altijd naar Hurghada of naar een klein plaatsje in de buurt van deze stad. Denk bijvoorbeeld aan El Gouna, Sahl Hashees of Makadi Bay. In dat laatste plaatsje heb ik afgelopen augustus twee weken vakantie gevierd en het was weer als vanouds!

Egypte is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij een (zon)vakantie, maar ik kan het écht iedereen aanraden. Hurghada heeft bijvoorbeeld maar 2 à 3 regendagen per jaar en de warmte is veel beter uit te houden dan de warmte in Nederland. Daarnaast vind je in de toeristische plekken veel hotels met allerlei leuke faciliteiten en activiteiten voor jong en oud.

Stiekem heb ik nu al een aantal redenen opgenoemd waarom je naar Egypte moet. Hieronder ga ik ze allemaal één voor één opnoemen en toelichten!

 1. De zon schijnt bijna altijd in Egypte! Met maar een paar regendagen per jaar is Hurghada één van de vakantiebestemmingen met zon garantie. Wat heerlijk om je niet druk te hoeven maken over eventueel slecht weer tijdens een excursie.

 2. De vliegtijd naar Hurghada / Marsa Alam bedraagt gemiddeld zo’n 4.5 uur. De heenweg is vaak sneller dan de terugweg. Dit is dus ook prima te doen met jongere kinderen.

 3. In de omgeving van Hurghada vind je allerlei hotels. Denk bijvoorbeeld aan grote, ruime resorts met veel activiteiten en animatie voor jong en oud. Ook heb je hier een aantal adult only hotels, die stuk voor stuk waanzinnig goed zijn. Perfect voor als je even geen zin hebt in drukte en schreeuwende kinderen om je heen. Nog een voordeel; in Egypte mogen de hotels niet de hoogte in gebouwd worden. Hierdoor lijken de hotels en resorts eerder op kleine, knusse dorpjes dan op gigantische uit de grond gestampte toeristische oorden.

 4. Je denkt bij Egypte misschien niet meteen aan lekker eten, maar niets is minder waar! Je kunt in Egypte genieten van de heerlijkste falafel, baklava en andere specialiteiten. Heer-lijk!

 5. De Rode Zee! Dé plek om te snorkelen en duiken. Ook kun je hier bij diverse, Nederlandse, duikscholen je PADI halen (wat hier veel betaalbaarder en leuker is vergeleken met in Nederland!) of leuke snorkel excursies boeken. Geloof mij maar wanneer ik zeg dat dit echt de moeite waard is. De Rode Zee is een prachtige zee met een nog mooiere onderwaterwereld. Je kijkt je ogen uit. Boek een excursie met een stopje op één van de eilanden in de buurt van de kust. Hier vind je parelwitte stranden en waanzinnig helder water.

 6. Er zijn veel leuke excursies te boeken in en rondom Hurghada. Ik kan je de volgende excursies, uit ervaring, zeker aanraden. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke excursies of uitstapjes om te maken, maar dit zijn mijn must do and see’s:
  1. Een quad safari door de Egyptische woestijn; een avontuurlijk uitje voor jong en oud wanneer je echt dwars door de woestijn gaat!
  2. Een dagje Luxor is echt de moeite waard. Je kunt hier diverse (openlucht) musea bezoeken. Je gaat hier echt terug in de tijd naar het oude Egypte, heel indrukwekkend! Wel kan ik je aanraden om dit niet in de zomermaanden te doen, aangezien het hier dan echt heel erg warm is.
  3. Een dagexcursie snorkelen. Tijdens een boottrip worden er vaak meerdere stops gemaakt om te snorkelen. Over het algemeen kun je een snorkel en flippers lenen aan boord van de boot én zwemt er altijd een instructeur mee voor de veiligheid en de routes. De lunch die verzorgd wordt tijdens dit soort excursies zijn vaak heel erg goed en lekker, genieten maar! Er zijn in Hurghada veel organisaties die dit aanbieden, dus google eerst even naar wat reviews voordat je definitief boekt. Sommige organisaties varen namelijk met zeer oude en hierdoor onzuinige boten en gaan niet respectvol met de natuur om.

 7. Egypte is een relatief goedkoop vakantieland. In de lokale winkeltjes kun je voor een paar euro al wat te eten en drinken kopen. Ook zijn toegangsgelden voor musea en bezienswaardigheden goedkoper dan dat wij in Nederland gewend zijn. In Egypte is het oké om af te dingen, behalve bij locaties waar ze gebruik maken van vaste prijzen natuurlijk. Een lokale taxichauffeur zal een toerist altijd 100% meer laten betalen dan landgenoot. Ook kun je in Egypte op veel plekken met euro’s betalen. Wanneer je in een resort verblijft, vergeet dan niet om de werknemers daar af en toe een (kleine) fooi te geven. Ze werken erg hard voor weinig geld en waarderen dit soort kleine gebaren enorm.

 8. Naast Hurghada heeft Egypte nog zó veel meer moois te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Alexandrië, de piramides van Gizeh of de waanzinnige natuur bij Dahab en Aswan. Egypte is gigantisch, maar helaas is het binnenland op dit moment niet veilig genoeg om te ontdekken. Daarbij wil ik nog wel even benadrukken dat de toeristische hotspots van Egypte wél 100% veilig zijn. Ik ben nu denk ik zo’n 10 keer in Egypte geweest en ik heb mij nog nooit onveilig gevoeld!

Nog niet overtuigd? Wellicht kunnen de foto’s hieronder dat wel. 🙂 De foto’s zijn allemaal puur natuur, zonder filters maar met heel veel mooie herinneringen. Binnenkort plaats ik hier een blog over mijn ervaringen met Luxor en geloof me, die wil je zien!En? Wil jij nu ook heel graag eens naar Egypte? Laat het me vooral even weten als je meer tips zou willen hebben. 🙂

Liefsje,
LisaGeef een reactie