Roadtrip Portugal – De leukste (en stomste!) plekken om te overnachten!

Roadtrip Portugal – De leukste (en stomste!) plekken om te overnachten!

Je hebt mijn eerste blog over onze roadtrip door Portugal ongetwijfeld gelezen. Niet? Klik dan hier om deze toch nog even te lezen. Vandaag ga ik je meer vertellen over de, soms geheime, plekjes van Portugal die je niet mag missen tijdens een roadtrip door dit mooie land. Heb je aanvullingen of nog betere tips? Laat het dan vooral even weten in een reactie onder deze blog of stuur een berichtje op social media. 😊

Eigenlijk zijn er veel te veel mooie plekken in Portugal om allemaal hier op te noemen. Ik wil je vooral aanraden om zelf op avontuur te gaan en zelf de mooiste, geheime plekjes te ontdekken! Wij hebben veel blogs gelezen om inspiratie op te doen, maar zijn vaak ook gewoon gaan rijden/wandelen/zoeken naar de mooiste plekjes. Op die manier kom je op plekken die niemand kent en waar niemand over schrijft. En dat willen we misschien zelfs wel zo houden, toch? 😉

Vandaag vertel ik je over de steden/dorpen/plekken waar wij zijn geweest tijdens onze roadtrip en waar wij hebben geslapen gedurende deze twee en halve week. Niet elke plek was noemenswaardig, maar daar moet ik ook gewoon eerlijk over zijn, haha. Hopelijk vind jij dan een plek wat wel écht de moeite waard is.

NACHT 1 & 2

De eerste twee nachten verbleven wij in het WC By The Beautique Hotels in Lissabon. Een hotel wat, volgens de omschrijving, midden in het centrum ligt, maar wij vonden het toch wel wat ver van de highlights af. Daarnaast lag het in de Moorse wijk en had je ’s nachts wel redelijk wat ongure types op straat. Het hotel zelf is daarentegen zeker de moeite waard. Het is allemaal in de sfeer van een badkamer, dus bereid je voor op heel veel spiegels. Het is een kleinschalig hotel met vriendelijk personeel en een basic, maar goed ontbijt. Prima uitgangspunt dus voor een stedentrip in Lissabon!

NACHT 3

Op vrijdag hebben we onze huurauto opgehaald en zijn we naar Nazaré gereden. Het was niet helemaal ons plan om deze kant op te gaan, maar er werden super hoge golven voorspeld. Dit schijnt echt een must see te zijn, dus daarom hebben we besloten toch maar even om te rijden om te genieten van de woeste zee. We sliepen een nachtje in hotel Ancora Mar, middenin het centrum van Nazaré. De locatie was top, maar daar is alles ook wel zo’n beetje mee gezegd, haha. We moesten onze, spiksplinternieuwe, auto in een minuscule garage proppen. De kamer was muf, smoezelig en gewoon echt niet de moeite waard. Gelukkig waren we hier maar voor 1 nachtje en zijn we na, het beroerde ontbijt, snel doorgereden naar onze volgende stop.

NACHT 4 & 5

Op zaterdag was het eindelijk tijd om het binnenland van Portugal te gaan ontdekken! In Nederland hadden we al een beetje research gedaan naar een leuke, unieke plek om te overnachten en we waren allebei super enthousiast om hier naartoe te gaan. Bij aankomst bleek dit ook zeker niet onterecht, want we kwamen bij een geweldige plek terecht middenin de natuur! Onze nieuwste slaapplek was namelijk een Tiny House bestaand uit kurkhout. Deze plek wordt beheerd door een Nederlands echtpaar die een aantal jaar geleden naar Portugal zijn verhuisd om hun droom waar te maken. Het heet O Vale Da Mudança en het ligt in de middle of nowhere. Dat laatste is trouwens wel goed om te weten. Als je opzoek bent naar bruisende dorpjes met veel must sees zou ik dit stopje overslaan. Wij waren echt even opzoek naar de rust en zijn zelfs twee nachtjes gebleven. Oh ja, ’s winters kan het echt heel koud worden in het binnenland. Wij hadden een klein straalkacheltje in het Tiny House, maar kregen het desondanks niet warm. Daarom een tip: vermijd dit stopje tijdens de koude wintermaanden!

NACHT 6, 7 EN 8

Na een paar dagen in de kou van het binnenland was het tijd om door te rijden richting het warmere zuiden. Overdag was de temperatuur heerlijk, maar de nachten in het binnenland waren echt ijs- en ijskoud.
We vonden een leuke plek in Sagres, een surfplaatsje in het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. We hebben hier drie nachtjes geslapen in Cerças Velhas. Hier vind je vier (of vijf?) kleine appartementen/studio’s in een leuke zee/kust sfeer. Wij hadden een studio geboekt, maar werden bij aankomst verrast met de sleutels van het grootste appartement. Wat een luxe! De eigenaar had zelfs chocolaatjes voor ons neergelegd en er stond een heerlijke fles, regionale wijn in de koelkast. Ook hier zijn we een nachtje langer gebleven dan gepland, want het was hier zó fijn! Het appartement waar wij sliepen had zelfs een bad, wasmachine, aparte zithoek en een heel erg lekker bed. Oh, wat zou ik hier graag weer naartoe gaan!

NACHT 8 & 9

Tijd om door te reizen naar… Lagos! Toen ik een aantal jaar geleden een maandje in Portugal werkte vond ik Lagos zo’n leuke stad en ik had super veel zin om hier naartoe te gaan. We sliepen twee nachtjes in Lagos Uptown Bed & Breakfast en ja, hier moet je heen! Een super lieve eigenaar verwelkomt je hier samen met zijn vrouw, zus en nog wat familieleden. Zij serveren elke ochtend een waanzinnig lekker ontbijt met vers gebakken eitjes en een overheerlijke cappuccino en zorgen ervoor dat je je thuisvoelt. De kamer is vrij klein en erg gehorig, dus zorg dat je oordopjes meeneemt. Op het ”dakterras” is een overdekt gedeelte waar je ’s avonds tv kunt kijken, een spelletje kunt spelen en lekker kunt genieten van gratis koffie en thee. Hier wordt ’s ochtends ook het ontbijt geserveerd en je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op de kustlijn van Lagos. Met vijf/tien minuten lopen sta je in het centrum van Lagos en kun je genieten van de gezellige sfeer en de vele koffie- en lunchtentjes.

NACHT 10

We wilden graag een nachtje naar Portimão, maar vonden de hotels hier zo duur dat we besloten om door te rijden naar het dorpje ernaast; Ferragudo. Hier hebben we 1 nachtje geslapen in One2Seven. Een hip en mooi hotel waar je je ogen uitkijkt. Je kunt hier ook gratis(!) gebruik maken van de gehele kelder waar je o.a. kunt poolen, tafeltennissen, fitnessen en gamen. Maar ze hebben ook sups, roeiboten, fietsen en nog veel meer ter beschikking. Ook hier kun je gratis gebruik van maken en dat hebben wij ook zeker gedaan. We wilden naar Portimão, maar ontdekten dat Ferragudo eigenlijk genoeg te bieden had. Zo kun je ook heerlijk (sushi) eten op het strand bij Club Nau, maar daar vertel ik je in een andere blog nog wel meer over. De kamer in One2Seven was echt heel fijn en we hebben hier heerlijk geslapen. We hebben geen gebruik gemaakt van het ontbijt, dus hier kan ik helaas niks over zeggen, maar ik vermoed dat ook dit echt prima geregeld is. Oh ja, het hotel ligt vrij hoog, dus probeer er rekening mee te houden dat de terugweg vanaf het centrum en vanaf het strand naar het hotel flink klimmen is!

NACHT 11 & 12

Oké, ik hoop dat jullie er klaar voor zijn. Ons volgende verblijf had namelijk nogal wat, tsja, mankementen. Ik kan er nu gelukkig om lachen, maar op het moment zelf was het toch wel even heel spannend en waren we zacht uitgedrukt not amused. We sliepen twee nachtjes in Placid Village nabij het dorpje Carvoeiro. In de omgeving van Carvoeiro is heel veel moois te zien en daarom besloten we om hier twee nachtjes te verblijven. De eerste indruk was heel erg goed. We hadden een groot appartement geboekt en toen we aankwamen waren we echt overdonderd door de luxe en grootheid van het appartement met gigantisch uitzicht. Helaas kwamen we er ’s avonds tijdens het koken achter dat er nogal wat haken en ogen aan zaten. Zo kregen we tot drie keer toe kortsluiting, zaten we in het pikkedonker in een appartement en waren de medewerkers niet bereikbaar. Gelukkig is het uiteindelijk opgelost, maar we houden toch een beetje een bittere nasmaak wanneer we terugdenken aan dit appartement. Hopelijk hebben ze alle problemen inmiddels opgelost en is de locatie weer zo goed als dat die lijkt.

NACHT 13

Onze laatste dagen met huurauto zijn aangebroken. We hebben lang nagedacht over plekken waar we echt nog naartoe wilden, maar realiseerden ons ook dat we al een hoop hadden gezien. We besloten om een nachtje naar Albufeira te gaan. Hier sliepen we in Areias Senses Apartments en dit was voor een nachtje echt meer dan prima. Het is niet super groot, maar wel van een hoop gemakken voorzien. Wij vonden Albufeira niet veel voorstellen en ik zou je dus ook aanraden om dit over te slaan, maar mocht je er toch even willen kijken, dan is dit appartement een prima optie voor een kort verblijf. Op loopafstand kun je trouwens overheerlijk eten bij Clay Oven. Hier vertel ik je in een andere blog meer over!

NACHT 14 & 15

Helaas was het hier zover… de huurauto moest ingeleverd worden. We hadden hier echt zó geen zin in en waren nog zó niet klaar met Portugal dat we besloten om nog een paar nachtjes te blijven. We hebben de auto ingeleverd op Faro airport en hebben vervolgens een Uber genomen naar onze nieuwe bestemming; het vissersdorpje Olhão. We sliepen in hotel Guestmar wat echt een hele dikke aanrader is. Een kleinschalig hotel volledig in de stijl van de visserij. Wij hadden een heel speelse kamer op de eerste verdieping met een klein trappetje naar ons slaapgedeelte. Het hotel serveert iedere ochtend een heerlijk ontbijt met enorm veel vers fruit. Gedurende de dag mag je gebruik maken van de keuken en kun je genieten van gratis koffie, thee en verse cake en koek. Oh ja, ze hebben hier een Nespresso apparaat staan dus je hebt ook nog eens heel lekkere koffie. De eigenaar is een super lieve en gezellige man die het leuk vindt om een praatje te maken met zijn gasten, maar je ook vrij laat in het gebouw. Kleine side note; parkeren is hier niet heel leuk, maar er is een grote parkeerplaats in de buurt waar je, in ieder geval ’s winters, gratis kunt parkeren. Binnenkort lees je in mijn nieuwe blog de beste en lekkerste tips qua eten in Olhão!

NACHT 16

Het is zover. Onze laatste nacht in Portugal is aangebroken en ik kan gewoon bijna weer huilen als ik eraan terugdenk, haha. We hebben twee weken zo hard genoten van alles in Portugal en dan valt het zo tegen om weer naar huis te moeten, maar helaas.. de realiteit roept! We besloten om alvast naar Faro te gaan omdat we hier Zaterdag weer onze vlucht naar huis zouden nemen. We verbleven in Senhor Gigi, een soort guesthouse met vier ruime kamers. Ik kan eigenlijk niet heel veel vertellen over dit verblijf behalve dat het echt heel goed was. Het bed was gigantisch en sliep heel erg lekker. De kamer was heel ruim en wij konden al onze ”zooi” goed kwijt. Enige minpuntje? De televisie had drie zenders die het alle drie niet deden. Wij vonden het tijdens onze reis best lekker om ’s avonds lekker Portugese MTV te kijken. 😉

Pfoe, dit was het dan. Dik twee weken Portugal in een notendop!Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden qua route en wie weet heb ik je wel geïnspireerd met deze blog! Mocht je nog vragen hebben of meer tips willen, laat het dan zeker even weten! Je kunt reageren onder deze blog of een mailtje sturen naar info@laughlikelisa.com , ik vind het super tof om meer te vertellen over onze reis.

Binnenkort lees je meer over de must do & sees op de verschillende plekken waar wij zijn geweest. Ik vertel je dan over de fotogenieke plekjes en waar je de lekkerste taartjes kunt eten. Lees je dan weer mee? Ik hoop het!

Oh ja, we hebben al onze accomodaties via Booking.com geboekt. Nee, ik heb hier (helaas) geen aandelen haha, maar je kunt hier vaak wel boeken met gunstige annuleringsvoorwaarden. Daarnaast bouw je ook een soort van bonus op wanneer je boekt via Booking.com en hier kun je uiteindelijk weer veel korting mee krijgen. Gratis tippie dus van mij. 🙂

Liefsje,

LisaGeef een reactie